UberSMURD: cursuri de prim ajutor la atingerea unui buton

Joi, 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Uber şi Fundaţia pentru SMURD derulează UberSMURD, o iniţiativă care îşi propune să faciliteze accesul cât mai multor persoane la cursurile de prim ajutor oferite de voluntarii Fundaţiei.
  • Publicat:
UberSMURD: cursuri de prim ajutor la atingerea unui buton

Joi, 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Uber şi Fundaţia pentru SMURD derulează UberSMURD, o iniţiativă care îşi propune să faciliteze accesul cât mai multor persoane la cursurile de prim ajutor oferite de voluntarii Fundaţiei.  

Astfel, joi, între orele 12:00 şi 16:00, utilizatorii Uber vor putea comanda prin aplicaţie un UberSMURD. În câteva minute, va ajunge la ei o maşină cu un voluntar al Fundaţiei pentru SMURD, care va susţine un curs de prim ajutor de bază, cu durata de 30 de minute. La finalul cursului, toţi participanţii vor primi o diplomă de participare.

Pentru cei care doresc să cheme o maşină UberSMURD, dar nu au cont, Uber va acoperi valoarea de 30 de lei a cursei dacă descarcă aplicaţia şi introduc codul PENTRUSMURD, atunci când comandă o cursă.

Toate veniturile realizate în cadrul acestei iniţiative vor fi donate integral Fundaţiei pentru SMURD. Pentru a comanda o maşină UberSMURD, tariful minim este de 30 lei, însă utilizatorii pot alege să doneze mai mult. Pentru aceasta, trebuie doar să anunţe şoferul partner Uber sau voluntarul SMURD.

Proiectul UberSMURD se înscrie într-o serie mai largă de acţiuni promovate de Fundaţia pentru SMURD, toate destinate, în final, susţinerii activităţii SMURD, dar şi instruirii populaţiei. Cunoaşterea celor mai simple reguli de acordare a primului ajutor de către fiecare dintre noi poate salva vieţi omeneşti. Aplicarea corectă a acestor măsuri de prim ajutor oferă un timp extrem de preţios pentru pacient, până la sosirea echipajelor de urgenţă. Apreciem susţinerea şi înalta responsabilitate de care dă dovadă compania UBER prin implicarea în cadrul acestui proiect”, a declarat Tiberiu Fechete, Director Executiv al Fundaţiei pentru SMURD

Misiunea noastră este să oferim o alternativă care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul urban. Ne bucurăm că, datorită partenerilor de la Fundaţia pentru SMURD, putem oferi utilizatorilor noştri posibilitatea ca, în câteva minute, să fie puşi în legătură cu un voluntar de la care vor învăţa tehnici de prim ajutor care pot salva viaţa cuiva aflat într-o situaţie de pericol ”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România. 

Sfaturi utile pentru cei care vor comanda UberSMURD:

 

●     este recomandat ca solicitările pentru uberSMURD să se facă pentru grupuri de cel puţin 10 persoane, pentru a asigura o eficienţă maximă a acestei iniţiative;

●     este recomandat ca utilizatorii să asigure o încăpere special dedicată pentru cursul de prim-ajutor;

●     este probabil ca cererea să fie mare, de aceea se poate întâmpla să nu existe mereu o maşină UberSMURD disponibilă. Utilizatorii sunt rugaţi să încerce peste câteva minute. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”