Unt sau margarină? Ce alegem?

După lupte ce au ţinut ani buni, s-a descoperit adevărul: untul e bun, margarina este doar un amestec de produse sintetice şi rafinate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Unt sau margarină? Ce alegem?
Sursa foto: profimedia

După lupte ce au ţinut ani buni, s-a descoperit adevărul: untul e bun, margarina este doar un amestec de produse sintetice şi rafinate, conform unor cercetători citaţi de dailymail.co.uk.

Untul e bun, margarina este doar un amestec de produse sintetice şi rafinate

Deşi gustul untului este incomparabil cu cel al margarinei, iar aroma lui ne aminteşte de cele mai multe ori de copilărie, margarina a câştigat teren în bucătăriile oamenilor, în ultimii ani.

Apoi, s-au emis tot felul de judecăţi de valoare: ba că margarina este mult mai sănătoasă, ba că untul ar fi de fapt cel care nu trebuie să lipsească din casa fiecăruia, ba că un produs e mai bun pentru gătit, altul pentru consumul tradiţional, întins pe pâine…

Câţi specialişti, atâtea opinii! Însă, în cele din urmă s-a ajuns la o concluzie unanim acceptată de medici: untul este un produs folosit de oameni de zeci de ani, fără ca acesta să le afecteze starea de sănătate.

În schimb, margarina este un amestec de substanţe sintetice, aditivi ieftini şi uleiuri rafinate la scară industrială.

Coloranţii din margarină, care îi oferă nuanţa gălbuie, sunt, de asemenea, foarte nesănătoşi.

În tot acest timp nu există niciun motiv rezonabil care să ne facă să renunţăm la unt: toate declaraţiile privind legătura dintre bolile de inimă, nivelul mare de colesterol, consumul de grăsimi şi uleiuri din unt au fost complet eronate.

Persoanele care consumă margarină sunt mai predispuse la boli cardiace sau chiar la deces

În studiile realizate de cercetătorii americani şi australieni, persoanele care consumau margarină erau mult mai predispuse la boli cardiace sau chiar la deces decât cele care consumau unt şi nu invers, cum s-a susţinut public timp de câţiva ani în campanii agresive.

Pentru că, de fapt, grăsimile saturate naturale – ca cele găsite în produse lactate şi carne – sunt benefice pentru organismul uman. Acestea sunt esenţiale pentru membranele celulelor, pentru producerea unor hormoni şi pentru absorbţia vitaminelor şi mineralelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce băuturi te îmbată cel mai repede?
Ce băuturi te îmbată cel mai repede?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân