15 minute ca sa te simti mai bine

Nu lasa starea meteo si nici persoanele „binevoitoare” sa-ti strice buna dispozitie. Din contra, foloseste-te de lucrurile simple pe care le ai la indemana, pentru a te simti cu adevarat bine.
  • Publicat:
15 minute ca sa te simti mai bine
15 minute ca sa te simti mai bine

Calmeaza-te cu un pai! (4 minute)
Aseaza-te pe un scaun. Inspira si expira printr-un pai fara sa-l fortezi. Acest exercitiu simplu ajuta la o mai buna oxigenare a organismului si te scapa de starea de tensiune.

Parfum de sofran (1 minut)
Antistres. Parfumeaza preparatele culinare cu sofran uscat. Doua studii au demonstrat efectele benefice ale acestui condiment in combaterea stresului. Care este explicatia? Sofranul contine fluotexina, utilizata in tratarea depresiei.

Alinta-te intr-o cada cu spuma! (8 minute)
Relaxare totala cu saruri de baie. Arunca 4-5 pumni de sare de baie in cada plina cu apa calda. Aceasta sare este excelenta in caz de dureri de spate, decontracteaza muschii si ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Linisteste-te cu lapte!
La fel ca regina Cleopatra, fa-ti bai nutritive. Varsa in cada cu apa calda un pahar plin cu lapte in care ai adaugat ulei de nuci.

Calmeaza-te cu plante!
La alegere, pune cateva picaturi de ulei esential in cada cu apa: lavanda (pentru relaxare), muscata (reda starea de bine), trandafir (efect linistitor). Inchide ochii, uita de griji si lasa-te prada gandurilor si senzatiilor placute!

Dulce dimineata (2 minute)
Programeaza-ti „ceasul desteptator” (combina muzicala, radioul, televizorul) sa te trezeasca in ritmul muzicii clasice. Un formidabil mod de a parasi starea onirica fara sa-ti pierzi seninatatea. Si de a incepe o zi buna!

Health breaking news

Uleiul de masline, terapie pentru cancer
Uleiul de masline ar putea impiedica dezvoltarea unor forme de cancer la san – iata rezultatul unor studii efectuate de cercetatorii din Chicago. Ei ajuns la concluzia ca acidul oleic din compozitia uleiului pretios blocheaza multiplicarea unei gene responsabile de aparitia unor tumori mamare. Acest acid ar putea actiona ca un medicament pentru anumite tipuri de cancer mamar.

Intepaturile vindeca migrenele
Mai multi cercetatori germani au ajuns la concluzia ca intepaturile cu ace obisnuite au acelasi efect ca si terapiile cu acupunctura consacrate de mii de ani in tratamentul durerilor de cap cronice. Specialistii nu-si pot explica inca efectele benefice ale intepaturilor obisnuite. Ei cred ca ar putea fi vorba de un efect fizic si psihologic in acelasi timp: intepaturile repetate blocheaza centrul durerii, iar perceptia pozitiva despre acupunctura este transferata asupra oricarei intepaturi.

Noi medicamente de slabit
Cercetatorii americani testeaza un nou medicament de slabit. Este vorba despre o substanta care va actiona asupra receptorului cerebral care controleaza consumul alimentar. Medicamentul seamana extrem de mult cu unul retras de pe piata din cauza efectelor sale secundare. De data aceasta, producatorii sustin faptul ca substanta este mult mai sigura si nu pericliteaza activitatea cardiaca. Medicamentul a fost deja testat pe loturi de pacienti obezi care au slabit un kilogram si jumatate intr-o luna de tratament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Muzica
Muzica
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”