5 trucuri ca să nu te reapuci de fumat

  • Publicat:
  • Actualizat:
5 trucuri ca să nu te reapuci de fumat

Există câteva trucuri ca să nu te reapuci de fumat și care te pot ajuta să nu cazi iar în păcatul total nesănătos al fumatului

Te-ai lăsat de fumat? Bravo!

Important este să reuşeşti să te fereşti de ţigară, mai ales în această perioadă când petrecerile se ţin lanţ, iar tentaţia a a gusta din vechile obiceiuri nocive este foarte mare.

Cele mai eficiente trucuri ca să nu te reapuci de fumat

1. Adu-ţi aminte de ce ai renunţat la fumat!

Pune pe hârtie motivele pentru care ai făcut-o. Există cu siguranţă câteva argumente foarte bune precum îmbunătăţirea sănătăţii, evitarea mirosului neplăcut sau protejarea celor dragi care devin fumători pasivi!

2. Pofteşti la o ţigară? Distrage-ţi atenţia la altceva

Dacă simţi nevoia acută de ţigară, fă aceste gesturi simple: amână momentul; bea apă; fă ceva care să-ţi distragă atenţia; respiră adânc; vorbeşte cu un prieten sau o rudă până trece momentul.

3. Stai departe de factorii care pot declanşa reluarea fumatului!

Adică nu consuma alcool în exces şi nici multe alimente consistente. Rezumă-te la gustări light din legume şi fructe, mestecă gumă şi bea multă apă.

4. Recompensează-te din când în când

Răsplăteşte-te pentru performanţa de care dai dovadă stând departe de ţigări! Dacă ai economisit banii pe care-i dădeai pe ţigări, cumpără-ţi ceva frumos pentru că tot urmează sezonul reducerilor de tot felul!

5. Solicită ajutor!

Dacă te-ai reapucat de fumat, cere sfatul unui specialist. Şi ia în calcul terapiile care te pot ajuta să renunţi definitiv la fumat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân