Candidoza si anexita – cum scapam definitiv de ele?

Una dintre cititoarele noastre sufera de candidoz recurenta, iar alta are dureri in zona ovarelor. Ce e de facut? Oana vine cu solutii.
  • Publicat:
Candidoza si anexita - cum scapam definitiv de ele?
Candidoza si anexita - cum scapam definitiv de ele?

Una dintre cititoarele noastre sufera de candidoz recurenta, iar o alta are dureri in zona ovarelor. Ce e de facut? Oana vine cu solutii.

Candidoza?

„In fiecare vara, imi apar frecvent infectii si mancarimi vaginale. Peste an, mancarimile se atenueaza, dar ma intorc mereu de la mare cu aceasta problema. De ce, care este cauza? (Diana, 35 de ani)”

In sezonul cald, din cauza caldurii, umezelii, apei din piscina etc., la ni­velul mucoasei vaginale prolifereaza o serie de micoze. Candidoza este una dintre afectiunile cu astfel de simptome. Cu siguranta, ai o infectie cronica pe care ar trebui s-o tratezi foarte serios, dupa o antibiograma si o fungigrama.

Sufar de anexita!

„De o saptamana am o durere in zona ovarelor. Ce pot sa fac? Am fost si la doctor si mi-a depistat o anexita. Am luat medicamente si nu mi-a trecut. Ce sa mai fac?”

Este bine ca ati fost la medic si vi s-a recomandat terapie, trebuie sa aveti rabdare intrucat inflamatia nu se rezolva instantaneu, din pacate. Dar daca respectati medicamentatia si sfaturile medicului, o sa vedeti ca durerile si simptomele neplacute vor disparea total.

Pana atunci, utilizati supozitoarele – acolo unde este posibil in cazul medicatiei antiinflamatoare si analgezice. Sfatuiti-va cu o farmacista, de exemplu. In loc de diclofenac pastile, optati pentru supozitoare, cu efect local mult mai puternic. Incercati sa nu expuneti la temperaturi reci zona abdominala!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”