CE propune un sistem de distribuire gratuită a fructelor şi legumelor în şcoli

CE propune un sistem de distribuire gratuită a fructelor şi legumelor în şcoli CE propune un sistem de distribuire gratuită a fructelor şi legumelor în şcoli

Comisia Europeană va aloca anual 90 de milioane de euro din fonduri europene pentru aplicarea unui sistem prin care elevii să beneficieze în mod gratuit de fructe şi legume, potrivit unui comunicat al CE.

Suma va fi completată prin finanţare de la bugetele naţionale ale statelor membre care optează pentru introducerea acestui program.Potrivit comunicatului, aceasta este cea mai recentă etapă în eforturile Comisiei de a ameliora sănătatea şi alimentaţia, aşa cum este prevăzut în "Strategia pentru Europa privind problemele de sănătate legate de nutriţie, supraponderabilitate şi obezitate".

CE îşi propune astfel să încurajeze dobândirea "de bune obiceiuri alimentare" în rândul tinerilor, studiile indicând că astfel de obiceiuri odată dobândite sunt păstrate pentru toată viaţa. Sistemul presupune de asemenea participarea statelor membre la elaborarea unor strategii naţionale bazate pe iniţiative educaţionale şi de sensibilizare, precum şi pe schimbul de bune practici.

 

Exclusiv Online - 09.07.2008

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.