Ce trebuie să mănânci şi ce să eviţi dacă ai psoriazis

Persoanele care suferă de psoriazis se confruntă adesea cu următoarea întrebare: „Ce pot mânca şi ce ar trebui să evit astfel încât să ţin sub control această boală?”.

Psoriazisul, o boală autoimună care afectează  între 1% şi 3% din populaţia lumii, apare atunci când celulele pielii cresc prea repede, ca urmare a semnalelor greşite transmise de sistemul imunitar.


Deoarece organismul nu poate integra excesul de celule, acestea se adună pe suprafaţa pielii şi formează leziuni uscate, albicioase, scuame şi senzaţie persistentă de mâncărime şi durere. 

Descoperă aici 7 sfaturi pentru bolnavii de psoriazis

Istoricul familial, fumatul şi obezitatea sunt principalii factori de risc în apariţia psoriazisului, însă şi alimentaţia joacă un rol important în instalarea sau ţinerea sub control a acestei afecţiuni.

În clipul de mai jos, vei vedea care sunt alimentele indicate şi cele contraindicate dacă ai psoriazis.

Noi îţi facem un mic rezumat:

  • alimente indicate: peşte (somon, macrou, sardine), fructe de mare, morcovi, dovleac, cartofi dulci, spanac, varză kale, broccoli, afine.
  • alimente contraindicate: roşii, cartofi albi, ardei gras, alimente bogate în zahăr rafinat, prăjeli.

Află şi ce legătură există între psorizis şi consumul de alimente care conţin gluten!

Citește și:
Tratamente naturiste pentru Psoriazis
Peste 400.000 de români suferă de psoriazis
Psoriazisul - o boală care naşte discriminări şi prejudecăţi
Cum tratăm psoriazisul şi ce declaşează urticaria
Psoriazis: cauze, tipuri, simptome, tratament
Exclusiv Online - 24.04.2017

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.