CSID: Sunt prea slaba!

Oana Cuzino raspunde la cateva intrebari despre sanatate.
  • Publicat:
CSID: Sunt prea slaba!
CSID: Sunt prea slaba!

Ma numesc Alina, am 20 de ani, 1,55 m si 42 kg. As vrea sa ma mai ingras macar 5 kg, dar nu se poate. Eu mananc de cel putin 4 ori pe zi, dar nu se prinde. Am incercat niste vitamine, dar nu a mers. Ce pot sa fac sau sa iau sa ma ingras?

Greutatea si inaltimea ta te incadreaza la normoponderali, dar evident ca ai o nemultumire legata de aspectul tau. Sunt mai multe variante: ai un metabolism activ ceea ce poate fi bine, dar poate trada si o hiperfunctie tiroidiana, dar ar trebui sa mai prezinti si tremuraturi, transpiratii, palpitatii, nervozitate.

Pe de alta parte, poate ai o suferinta gastro intestinala care nu permite absorbtia nutrientilor (ai astfel de simptome?). Daca nu, ar trebui consolidata masa musculara, cu un program de sport si dieta bazata pe proteine – mergi la medicul de familie pentru a investiga cele descrise.
 
Probleme de endocrinologie

Ma numesc Mihaela, am 21 de ani, 93 kg la 1,70 m. In plus, ma confrunt si cu o alta problema: lipsa
ciclului menstrual. Prima menstra am avut-o la 10 ani, iar apoi la un an si tot asa. Am fost la doctor si mi-a prescris Duphaston. Cat timp am urmat tratamentul, menstruatia imi venea ceas.

Dupa ce am intrerupt tratamentul pentru ca incepusem sa iau in greutate (de mica am fost plinuta) si pilozitatea incepuse sa se accentueze, am revenit la problema de dinainte. De aceea va cer parerea in legatura cu situatia mea: poate imi indicati un medic bun care sa ma ajute sa rezolv problema asta. Cineva mi l-a recomandat pe domnul doctor Ranetti Aurelian de la Spitalul Militar. Dumneavoastra ce parere aveti?

Eu cred ca este complex si interesant tratamentul homeopat de care imi scrii, dar este adevarat, iti trebuie un endocrinolog bun. Dr. Aurelian Ranetti este foarte, foarte bun si este seful sectiei de Endocrinologie de la Spitalul Militar.

Am sanii prea mari pentru varsta mea!

Am 17 ani si 1,60 m si 55 kg. Am sanii prea mari pentru varsta mea. Ce as putea face? 
Raspunsul este simplu: sport in fiecare zi – de exemplu tenis, inot sau jogging, ce iti place tie, si mananca mai putin, pentru inceput redu drastic caloriile de la cina. Daca vei mai slabi 5 kg, se vor mai reduce putin si sanii ca dimensiuni, stratul adipos din jurul glandei mamare, dar ai grija, poarta obligatoriu un sutien bun in aceasta perioada si atunci cand faci sport, ca sa nu ti se „lase” sanii, fa-ti zilnic, dupa dus, un masaj usor cu crema, pentru a evita vergeturile.

Chiar daca arati mai matura, din cauza pieptului si formelor rotunde mai pronuntate, nu te ingrijora, „obisnuieste-te” cu tine, sanii vor stagna acum, daca nu mai cresti in greutate. Gandeste-te ca alte fete sau femei se opereaza, recurg la proteze de silicon pentru a avea sanii mari, tu esti norocoasa ca esti natural frumoasa. Ai grija doar de greutate si adopta de pe acum un stil de viata sanatos, care sa includa miscare zilnic, pentru ca este evident ca ai o tendinta de ingrasare.

Am vergeturi!

Am 15 ani si sunt un pic grasut (110 kg la 1,85 m). Nu stiu cum sa scap de acele multe kilograme in plus. Mai am si vergeturi pe corp. Din cauza vergeturilor, mi-e rusine sa ma duc la mare sau la strand. Sper sa ma ajutati.

Lasa complexele, mai lasa computerul si chipsurile sau alte bunatati ambalate si iesi afara, printre oameni, fa multa miscare, sport, pentru inceput la sala sau in parc, tractiuni la bara, flotari, genuflexiuni. Puneti pe ceas daily alarm la 8:30 de exemplu sau 9:00 SPORT si dedica macar 30 de minute miscarii.

Pana in septembrie, cand incepi scoala, vei arata mult mai bine, vergeturile se atenueaza daca creste tonusul pielii si muschilor si sigur colegele tale si fetele in general te vor aprecia altfel!

Citeste si CSID:Antialergicele si greutatea
                  Complexele lui Kate
                 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Hepatita B, mai contagioasa decat HIV!
Hepatita B, mai contagioasa decat HIV!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”