Durere de gât: tipuri şi simptome

Iată de ce poţi avea dureri de cap sau te pot încerca afecţiunile articulare! În general, trebuie să fii atent la semne, atunci diagnosticul poate fi uşor de stabilit.
  • Publicat:
Durere de gât: tipuri şi simptome

Dacă ai o durere de gât care nu te mai lasă, află că nu eşti singurul. Medicii estimează că şapte din 10 persoane vor fi tulburate de astfel de dureri la un moment dat în viaţa lor. Cu toate astea, dacă ar fi să îi cerem fiecăruia dintre aceşti oameni să-şi mărturisească suferinţa, probabil că am obţine şapte poveşti diferite. Descrierea clară a simptomelor poate ajuta însă medicul să stabilească cu certitudine diagnosticul şi modul în care te poate ajuta. Iată la ce trebuie să fii atent!

Durerile musculare. Dacă te confrunţi deseori cu dureri la nivelul umerilor şi gâtului, ai grijă, s-ar putea să fii supus la un stres prelungit. Muşchii gâtului pot dezvolta un fel de noduri, sensibile la atingere şi numite puncte de declanşare.

Spasmele musculare. Reprezintă o strângere bruscă şi puternică a muşchilor de la nivelul gâtului. Acesta îţi dă impresia că e înţepenit, aşa că e practic imposibil să îţi întorci capul. Când te trezeşti cu un gât rigid, este probabil un spasm muscular.

Spasmul muscular poate rezulta dintr-o leziune musculară, dar poate apărea şi ca răspuns la o problemă a discului intervertebral sau la un stres emoţional. Cu toate acestea, nu există deseori o cauză clară.

Durerea de cap este adesea simţită în partea din spate a capului şi a gâtului superior. În general, este rezultatul tensiunii musculare sau a spasmului. De multe ori, poate fi amplificată de un stres prelungit.

Cefaleea poate fi resimţită ca o senzaţie de apăsare la nivelul cefei şi gâtului. În general, mişcarea gâtului accentuează această stare.

Durerea articulară. Poate fi descrisă ca o durere profundă, ascuţită sau dureroasă la nivelul articulaţiilor (vertebrelor gâtului). De obicei, se agravează atunci când faci o mişcare bruscă sau îţi apleci capul, iar asta face ca durerea să iradieze umărul sau partea superioară a spatelui. Artrita se poate simţi mai rău dimineaţa sau după o perioadă de inactivitate.

Nervii. Iritarea sau ciupirea rădăcinilor nervilor spinali provoacă durere. Aceasta poate fi ascuţită, trecătoare, severă sau însoţită de furnicături. În funcţie de nervul implicat, durerea se poate răsfrânge pe braţ sau la încheietura mâinii.

Durerea care trage un semnal de alarmă. Deşi suferinţa apare într-o parte a corpului, poate fi declanşată de o problemă într-o altă parte a corpului. De exemplu, durerile de la nivelul gâtului, care se agravează le efort, pot indica o afecţiune a inimii. De asemenea, dacă te încearcă o durere atunci când înghiţi hrana, există posibilitatea ca acest fapt să anunţe o problemă a esofagului.

Durerea osoasă necesită îngrijiri medicale, deoarece poate semnala o problemă de sănătate mai gravă.

Dacă durerile devin tot mai supărătoare, mergi la medic! Aceste îţi poate prescrie anumite medicamente sau te poate îndruma către anumite tehnici ce te pot ajuta.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”