Dureri musculare şi de cap

Doi dintre cititorii noştri se confruntă cu dureri. Cefaleea şi durerile musculare sunt subiectele zilei de azi, iar Oana ne ajută să aflăm ce e de făcut.
  • Publicat:
Dureri musculare şi de cap
Cuprins
  1.  
  2.  

Doi dintre cititorii noştri se confruntă cu dureri. Cefaleea şi durerile musculare sunt subiectele zilei de azi, iar Oana ne ajută să aflăm ce e de făcut.

Dureri de cap

„Mă confrunt de ceva vreme cu o problemă. Simt nişte înţepături în jurul tâmplelor, nu tot timpul. Odată cu ele mai apar şi nişte junghiuri pe la ceafă şi stare de disconfort. De la o vreme mi-e frică să nu mor, nu ştiu. Am o teamă puternică.

Că mă mai înţeapă şi prin corp şi simt un gol aşa în spate, la rinichi. Am fost la doctor cu durerile acestea de cap şi mi-a spus că am cefalee. Şi tot atunci mi-a spus că am „început de spasmofilie”.

Mi-a dat să iau un medicament mai uşor pentru că luasem antibiotice cu câteva zile înainte şi nu putea să-mi prescrie să iau antibiotice şi magneziu plus vitamine. Ce aş putea să am? Uneori mă înţeapă tot corpul şi gâtul mă mai înţeapă. Atunci când înghit simt că mi se înfundă urechile. Nu am bani pentru un RMN.

Ce alte investigaţii aş putea face? Menţionez că am 15 ani şi am fumat 2 ani. De o lună am renunţat la ţigări.”

Eu cred că ar trebui efectuată şi o radiografie de coloană cervico-toracală, se face gratis cu trimitere de la medicul de la şcoală sau de la cel de familie, deoarece este posibilă o afectare la acest nivel. Nu mai fuma, fiindcă repercusiunile sunt foarte mari la vârsta ta, inclusiv afectarea creşterii, oxigenarea creierului, starea de dispoziţie…

Spre maraton

„Am o durere de la bicicletă la muşchiul de la genunchiul stâng în partea exterioară. Nu mă doare foarte tare, dar simt că mă ţine ceva acolo. Vreau să particip la un maraton de 15 km în 2 zile. Ce trebuie să fac pentru a mă recupera?”

Ca să ştiţi cum să trataţi trebuie să ştiţi care e cauza disconfortului şi regiunea afectată (articulaţie, ligamente etc.) aşa că trebuie să vă faceţi câteva investigaţii la genunchi – fiind un sportiv care solicitaţi mult genunchii. Din păcate, nu îmi spuneţi vârsta şi antecedente medicale. Eu cred că rezonanţa magnetică este cea mai indicată.

Citeşe şi: Durerea severă de cap – ce o cauzează şi cât de periculoasă este

Daniel Radcliffe suferă de sindrom Cluster, o formă severă de cefalee

Melatonina poate preveni migrenele

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”