Durerile de spate tratate cu o nouă tehnologie românească (BackFix)

Cu rădăcini în sportul de performanţă, o nouă tehnologia românească are rezultate rapide şi de durată în tratamentul durerilor de spate.
  • Publicat:
Durerile de spate tratate cu o nouă tehnologie românească (BackFix)

Ştiaţi că 65 – 70% din populaţia adultă suferă de dureri de spate? Mai mult, în prezent, în ţările industriale, 6 din 10 adulţi cu vârsta de peste 65 ani, fărî simptome, aleşi aleator, pentru un examen de RMN, au hernii de disc?

Pentru a sta corect în pozitia aşezat, forţa necesară menţinerii unei posturi corecte a coloanei vertebrale este de 3 ori mai mare decât în poziţia în picioare!

Statul pe scaun produce dezechilibre majore în musculatura de susţinere a coloanei vertebrale, dezechilibre care stau la baza afecţiunilor degenerative care se asociază cu vârsta. Astfel, sunt afectaţi în mod dureros nervii membrelor inferioare, precum şi nervii care controlează funcţiile de excreţie şi sexuale.

Cu rădăcini în sportul de performanţă, o nouă  tehnologia românească are rezultate rapide şi de durată în tratamentul durerilor de spate

BackFix poate fi utilizată cu succes pentru depistarea şi tratarea dezechilibrelor musculaturiii de susţinere a coloanei vertebrale (cele din perioada creşterii, dar şi probleme deteminate de activitatea statică, alternată accidental cu momente de solicitare dinamică intensă), pentru recuperarea în afecţiuni discale cum ar fi protruzii discale, hernia de disc intervertebral, modificări ale grosimii discurilor, degenerări ale discurilor sau afecţiuni sportive.

“BackFix se adresează atât musculaturii mici, profunde, paravertebrale, cât şi celei superficiale, reprezentate de grupele musculare mari ale trunchiului şi centurilor pelvină şi scapulo-toracică. Monitorizarea computerizată precisă, cu feedback în timp real, alături de acţionarea ţintită la nivel cauzal şi simptomatic duce la rezultate rapide şi stabile în afecţiuni precum: discopatiile vertebrale, herniile de disc, deviaţiile de coloană vertebrală, dar şi perturbările de postură. Experienţa acumulată în utilizarea metodei evidenţiază faptul că 90% dintre herniile de disc pot fi tratate cu succes cu BackFix!”, explică Daniela Schor, kinetoterapeut la Centrul de Recuperare Medicală Provita.

Procedura duce la o diagnoză performantă şi precisă, contribuind la un proces rapid de recuperare, cu stabilitate mare în timp. În timpul tratamentului se exercită un control neuro-muscular al mişcării, în timp real, ceea ce duce la o precizie  rescută a actului kinetoterapeutic şi o mai bună eficienţă a procesului recuperator.

Daniela Schor adaugă: ”În plus, atunci când  pacienţii vin cu dureri mari, se evaluează pragul dureros pentru fiecare mişcare, un indicator foarte important pentru pacient, care permite procesului recuperator să ofere cel mai bun raport între eficienţă şi confort.”, ajutând astfel la depăşirea cu success a acestei faze deosebit de dificile a tratamentului.

În funcţie de valorile măsurate şi cele de referinţă, pacienţii sunt încadraţi apoi în zone specifice: de echilibru, de predispoziţie sau cronice şi subacute, definite prin rapoarte de proporţionalitate şi nivele de energie la care se poate realiza echilibrul muscular. Astfel, există:

Zona (1), subacută – deşi are dureri mari, pacientul poate totuşi să se deplaseze pentru a începe procedurile de recuperare medicală.

Zona (2), de predispoziţie sau cronică – caracterizată prin capacitate de lucru pentru un timp limitat, capacitate redusă de menţinere a posturii în poziţia în picioare sau şezând, urmată de oboseală, de acentuare a curburilor, consolidarea unui patern de postură vicios, de nevoia de aşezare la orizontală; risc de recidivă în zona subacută.

Zona (3), de echilibru – se caracterizează prin: capacitate de lucru îndelungat în poziţia în picioare sau pe scaun, cu păstrarea posturii corecte făra a se resimţi oboseala. După ce ajung în această zonă, majoritatea pacienţilor îşi reiau cu succes activităţile sportive preferate – drumeţii, schi, tenis etc.

O atenţie crescută trebuie acordată pacienţilor aflaţi în zona recidivantă sau cronică! Este o zonă capcană, iar cu metodele clasice, tratamentul de recuperare este oprit din cauza dispariţiei durerii. Această întrerupere prematură generează recidive foarte frecvente; dar pot fi evitate cu ajutorul BackFix, deoarece tehnologia avertizează că procesul de recuperare nu este terminat.”, spune Schor.

Programele sunt personalizate pe baza măsurătorilor computerizate ale coloanei vertebrale, în funcţie de istoricul bolii pacientului, starea lui actuală determinată prin examen clinic (postură, deficienţe funcţionale, limitări) şi date personale (vârstă, sex, înălţime, greutate, compoziţie corporală, nivel de protecţie antioxidantă).

În cadrul procesului de recuperare se monitorizează cu precizie parametri biomecanici precum: mobilitatea coloanei vertebrale, forţa, lucrul mecanic şi rezistenţa musculară, astfel încât pacientul să nu simtă durere, iar progresul să fie cât mai rapid.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”