Furioasa? Vezi aici cum te calmezi!

Pentru ca cei din jur nu se fac intotdeuna vinovati de indispozitia ta, este bine sa inveti sa-ti mentii calmul.
  • Publicat:
Furioasa? Vezi aici cum te calmezi!
Furioasa? Vezi aici cum te calmezi!

Ritmul tot mai accelerat de zi cu zi ne aduce uneori, indiferent de cat de calmi am fi, in pragul disperarii. Si din fata zambitoare si amabila devii o uracioasa pusa pe harta.

Pentru ca cei din jur nu se fac intotdeuna vinovati de indispozitia ta, este bine sa inveti sa-ti mentii calmul. Un simplu exercitiu de respiratie sau o plimbare scurta pot micsora numarul decibelilor. 50 de dicibeli masoara o conversatie normala.

Furia este o emotie sanatoasa si este un semnal atunci cand ceva este in neregula, fortandu-te sa descifrezi mesajul, ce anume practic este. Ce nu este in schimb sanatos este comportamentul agresiv pe care deseori il cauzeaza, sustin psihologii.

Daca simti ca esti pe punctual de a exploda, trage de cateva ori aer in stomac pana cand acesta se umfla, dupa care expira, asta iti va oferi cateva momente de ragaz pentru a te gandi inainte de a spune ceva ce ai putea regreta.

Furia este de obicei rezultatul unui sentiment de neputinta. Intreaba-te daca persoana care te-a infuriat este cea care te-a nedreptatit. Incearca sa vezi si din perspectiva celeilalte persoane, asta te va obliga sa asculti si iti poate schimba modul in care vei comunica cu acea persoana.

Daca nu se intrevede nici o solutie, sugereaza reluarea discutiei mai tarziu. Intre timp elibereaza-ti mintea, de exemplu fa o plimbare. Nu sta acolo, gandindu-te in continuare sau sunand o alta persoana pentru a te plange, aceste lucruri nu vor face decat sa mentina starea sau sa o exacerbeze.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”