Google se joaca cu mintile noastre?

Daca generatiile trecute deschideau o carte sau purtau o conversatie pentru a mai afla cate o informatie pe care o stocau apoi in creier, alaturi de altele si altele, noile generatii se bazeaza pe motoarele de cautare.
  • Publicat:
Google se joaca cu mintile noastre?
Google se joaca cu mintile noastre?

Ca internetul ne stimuleaza sau inhiba inteligenta, nu stim deocamdata. Oamenii de stiinta inca studiaza problema, insa un lucru este sigur. Motoarele de cautare ne-au schimbat complet modul de invatare si de memorare.

Daca generatiile trecute deschideau o carte sau purtau o conversatie pentru a mai afla cate o informatie pe care o stocau apoi in creier, alaturi de altele si altele, noile generatii au cu totul alta viziune asupra lucrurilor.

Memoria nu mai este „incarcata” cu surplus de informatii, iar procesul de invatare nu-si mai gaseste rostul pentru ca avem oricand la indemana „memoria externa”, Google!

Specialistii o numesc memorie transactiva si se refera la comoditatea multora dintre noi care ne indeamna sa apelam mereu la persoanele sau calculatoarele din jur pentru ca stim ca detin informatia necesara.

Ce se va intampla in cativa ani cu creierul nostru? Ne vom pierde complet capacitatea de invatare, bazandu-ne pe „expertul” Google?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Cum sa traiesti mult, fara medicamente
Cum sa traiesti mult, fara medicamente
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân