Menopauza, o etapă firească în viaţa noastră

Luna martie este prin excelenţă o lună a Femeii. Aşa că am organizat împreună cu Laboratoarele Vichy o întâlnire cu cititoarele CSÎD cu tema menopauza. Am avut alături de noi 3 medici specialişti: 1 psiholog-psihoterapeut, 1 ginecolog şi 1 dermatolog şi peste 50 de doamne dornice de a afla informaţii preţioase.
  • Publicat:
Menopauza, o etapă firească în viaţa noastră

Luna martie este prin excelenţă o lună a Femeii. Aşa că am organizat împreună cu Laboratoarele Vichy o întâlnire cu cititoarele CSÎD cu tema menopauza. Am avut alături de noi 3 medici specialişti: 1 psiholog-psihoterapeut, 1 ginecolog şi 1 dermatolog şi peste 50 de doamne dornice de a afla informaţii preţioase.

“Menopauza nu este o boală” – acesta este punctul de la care au pornit cei 3 specialişti invitaţi: Iris Gogorici, psiholog-psihoterapeut; dr. Luminiţa Lăban, medic specialist obstetrică-ginecologie; dr. Roxana Dumitrescu, medic primar dermato-venerolog. Menopauza este o etapă firească în viaţa unei femei.

Deşi multe femei au simptome slabe sau moderate, unele se plâng că li s-a dat viaţa peste cap în totalitate. Modificările hormonale aduc cu ele: bufeuri de căldură, insomnie, frisoane, schimbări de dispoziţie bruşte, migrene, modificări ale vieţii sexuale, palpitaţii. Menopauza se instalează după 1 an de la ultima menstră, media de vârstă fiind de 50 de ani.

“Asta înseamnă că femeia nu mai poate rămâne gravidă. Există şi o parte plină a paharului: >, viaţa sexuală nu se termină aici”, semnalează Iris Gogorici. De asemenea, suportul familiei şi a apropiaţilor, gândirea pozitivă au un rol imens pentru un stil de viaţă echilibrat. Activităţi constante precum: jobul, grădinăritul, creşterea nepoţilor, lectura, sportul moderat în aer liber, activităţi caritabile sunt deosebit de importante şi în această perioadă.

“Acum, copiii au crescut, deci există mai mult timp liber pentru pasiuni”, a mai explicat psihoterapeutul. Medicul ginecolog Luminiţa Lăban a vorbit despre importanţa analizelor obligatorii în această etapă a vieţii: analize de sânge, inclusiv colesterol, mamografie, control ginecologic, osteodensiometrie.

Pot apărea în timpul perimenopauzei şi a postmenopauzei cicluri abundente, neregulate, hemoragii, infecţii urinare, dureri vaginale, dureri în timpul actului sexual din cauza proastei lubrifieri. Tot medicul ginecolog a vorbit despre terapiile de substituţie hormonală nerecomandate la scară largă din cauza efectelor negative. Tratamentele pentru ameliorarea simptomelor sunt personalizate.

Aspectul fizic şi aspectul pielii foarte importante pentru starea de bine

Din cauza vârstei şi a schimbărilor hormonale au loc modificări de greutate, iar pielea îşi pierde din fermitate, din luminozitate, ridurile se adâncesc. La această vârstă sunt recomandate exerciţiile fizice de intensitate moderată, sporturi precum yoga şi Pilates, alimentaţia echilibrată pentru menţinerea unei greutăţi normale.

Medicul dermatolog Roxana Dumitrescu a subliniat faptul că un impact psihologic negativ îl are căderea conturului feţei. De aceea, este recomandat masajul facial regulat, terapii de ultimă generaţie şi în primul rând îngrijirea cu cosmetice special create pentru această vârstă.

Laboratoarele Vichy au lansat balsamul nutritiv densificator Neovadiol Magistral, o cremă special creată pentru îngrijirea tenului femeilor aflate la menopauză. Formula sa are la bază un complex de uleiuri esenţiale bogate în uleiuri Omega 3 şi Omega 6,

Pro-XylaneTM&Proteic Gf stimulează sinteza factorilor de creştere din piele şi întăreşte ţesuturile de susţinere a pielii. Formulei i se adaugă tehnologia Ceralution: favorizează penetrarea rapidă a uleiurilor esenţiale, fără efect gras.

Rezultate: volume sculptate, trăsături flexibile şi confort extrem. A nu se uita de SPF! La finalul evenimentului, cititoarele au beneficiat de o dermoanaliză a pielii. Nu uitaţi, fiecare vârstă are frumuseţea sa!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”