Păcăleşte durerea fără pastile

Suntem obişnuiţi ca de fiecare dată când avem cea mai mică durere să apelăm la propria trusa de prim-ajutor care să ne facă bine cât mai repede. Totuşi, analgezicele luate în mod repetat nu sunt chiar atât de sănătoase pentru că au în compoziţie diverse substanţe toxice. De aceea, data viitoare când te doare capul sau o măsea, ia aminte de următoarele trucuri prin care îţi poţi păcăli creierul, astfel încât acesta să respingă durerea iar tu să te bucuri din nou de o zi excelentă:
  • Publicat:
Păcăleşte durerea fără pastile

Suntem obişnuiţi ca de fiecare dată când avem cea mai mică durere să apelăm la propria trusa de prim-ajutor care să ne facă bine cât mai repede. Totuşi, analgezicele luate în mod repetat nu sunt chiar atât de sănătoase pentru că au în compoziţie diverse substanţe toxice.


De aceea, data viitoare când te doare capul sau o măsea, ia aminte de următoarele trucuri prin care îţi poţi păcăli creierul, astfel încât acesta să respingă durerea iar tu să te bucuri din nou de o zi excelentă:

O ceaşcă de cafea te scapă de durerile articulare şi musculare, arată un studiu care a constatat că voluntarii care beau cafea înainte de a face efort prezintă o intensitate mult mai mică a durerii resimţite.

Uită-te în oglindă ca să scapi de durerile de spate, ne spun oamenii de ştiinţă, care au observat că cei care îşi privesc în oglindă zona afectată percep durerea la un nivel mult diminuat.

Când te doare…râzi! Chiar dacă nu are absolut nicio logică, hazul de necaz te scapă de multe ori din situaţiile dificile, iar durerile fac parte din această categorie. Studiile au demonstrat că râsul poate creşte toleranţa la durere prin eliberarea unei cantităţi mai mari de endorfine, aceste molecule ale fericirii, care produc o stare generală de bine.

Fii convins că durerea are şi părţile ei bune! Şi aici vorbim întocmai de faimoasa febră musculară, însoţită de simptomele ei clasice: dureri, dureri şi iar dureri. La orice mişcare simţi că cineva te loveşte cu putere în acea zonă lucrată din greu la sală, însă  fii tare şi obişnuieşte-te cu gândul că beneficiile sunt mai importante decât efortul în sine.

Nu te gândi la ceva frumos, ci la ceva…urât! Eventual te poţi uita la un film horror sau poţi privi o serie de fotografii nu tocmai plăcute, astfel încât atenţia îţi va fi mai solicitată, iar durerea nu-şi va mai avea locul în gândurile tale.
Voi cum încercaţi să păcăliţi durerea? Aşteptăm răspunsurile voastre!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia