Sindromul ovarelor polichistice: trucuri pentru a rămâne însărcinată

Femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice, de cele mai multe ori, se confruntă cu dificultatea de a rămâne însărcinate.
  • Publicat:
Sindromul ovarelor polichistice: trucuri pentru a rămâne însărcinată
FOTO: 123rf.com

Femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice, de cele mai multe ori, se confruntă cu dificultatea de a rămâne însărcinate. Această afecţiune implică prezenţa hormonilor care nu funcţionează corespunzător, care duc la un ciclu menstrual negerulat, fără să fie frecvent şi interferează cu capacitatea corpului de a ovula. Sindromul ovarelor polichistice afectează 10% dintre femei, dar poate fi controlat aşadar, cu siguranţă femeile pot rămâne însărcinate în urma tratamentului.

 Pe lângă ciclu menstrual neregulat, femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice se pot confrunta cu creşterea în greutate din cauza nivelului crescut de insulină, apariţia părului nedorit pe faţă şi corp, căderea părului din cap, acnee şi chiar schimbări de dispoziţie. Aceste simptome sunt în strânsă legătură cu excesul de hormon masculin.

Este foarte important ca acest sindrom să fie diagnosticat din timp pentru a evita viitoarele complicaţii în ceea ce priveşte starea sănătăţii, mai exact, pentru a evita apariţia diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului endometrial.

Sindromul ovarelor polichistice: trucuri pentru a putea rămâne însărcinată

O dietă echilibrată şi exerciţii realizate cu regularitate. Femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice trebuie să ovuleze regulat, iar în cele mai multe cazuri, acest lucru poate fi posibil cu ajutorul dietei şi sportului. Pentru că printre simptomele sindromului ovarelor polichistice se numără şi creşterea în greutate şi dificulatatea de a scăpa de kilogramele în plus, o dietă echilibrată bazată pe proteine, grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline şi avocado, nuci, legume şi grâu întreg, poate fi eficientă pentru a controla această problemă de sănătate. De asemenea, 30 de minute de exerciţii la intensitate moderată, de trei-cinci ori pe săptămână, pot ajuta în privinţa fertilităţii.

Ia în calcul tratamentele. Dacă dieta şi exerciţiile fizice nu au niciun efect, medicul îţi poate prescrie medicamentele potrivite sindromului ovarelor polichistice. Cel mai comun medicament prescris care ajută la inducerea ovulaţiei este Clomifen, dar nu trebuie administrat dacă nu a fost sugerat de medic.

Nu renunţa la ideea de a avea un copil. Cu cât femeia înaintează în vârstă, cu atât şansele de a avea un copil scad, fiind foarte dificil să rămână însărcinată, mai ales dacă suferă şi de sindromul ovarelor polichistice. În caz contrar, dacă nu suferi de astfel de probleme, recomandat este să faci acest pas devreme pentru a nu-ţi petrece timpul sub tratament şi să nu te loveşti de alte complicaţii. Femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice şi care nu se simt pregătite să facă un copil mai devreme de 35 de ani, ar trebui să ia în calcul congelarea ovulelor, deoarece în cazul fertilizării in-vitro, este mult mai bine să apelezi la un ovul tânăr, decât la unul de 40-42 de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân