Uleiul esenţial de grepfrut: beneficii pentru sănătate şi ten

Uleiul esenţial de grepfrut are numeroase beneficii pentru sănătate, de la reducerea tensiunii, până la reducerea nivelului stresului.
  • Publicat:
Uleiul esenţial de grepfrut: beneficii pentru sănătate şi ten
FOTO: 123rf.com

Uleiul esenţial de grepfrut este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în aromaterapie. Presat la rece, uleiul este extras din glandele care se regăsesc la nivelul cojii fructului şi are proprietăţi distincte care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, de la reducerea tensiunii, până la reducerea nivelului stresului.

Uleiul esenţial de grepfrut: beneficii pentru sănătate

Ameliorează apetitul. Cercetătorii le recomandă celor cu un apetit crescut să folosească uleiul esenţial de grepfrut în aromaterapie. În urma unui studiu realizat pe şobolani, s-a descoperit că expunerea lor la aroma uleiului esenţial de grepfrut timp de 15 minute de 3 ori pe săptămână ajută la reducerea apetitului, consumului de alimente şi greutăţii. Un alt studiu recent arată că aroma uleiului esenţial de grepfrut ajută la creşterea producţiei sucului gastric, necesar pentru digestie. Dar în acest sens, studiile au fost realizate doar pe animale, fiind necesare şi cele prin care să se descopere dacă aceleaşi reacţii apar şi în cazul oamenilor.

Ajută la scăderea în greutate. Uleiul esenţial de grepfrut ajută la scăderea în greutate, deoarece stimulează ţesutul gras şi duce la reducerea consumului de alimente. De exemplu, în urma unui studiu la care au fost evaluate femei la postmenopauză, acestea foloseau uleiuri esenţiale pentru masajul abdominal, în vederea scăderii în greutate. Participanţii îşi masau abdomenul de două ori pe zi timp de cinci zile, folosind 3% ulei esenţial de grepfrut şi alte patru uleiuri. La sfârşitul studiului, care a durat şase săptămâni, rezultatele au arătat nu doar o reducere a grăsimii de pe abdomen, ci şi scăderea în talie a circumferinţei.

Ajută la echilibrarea dispoziţiei. În ciuda efectelor pe care le au tratamentele împotriva depresiei şi anxietăţii, multe persoane apelează la remedii alternative. Studiile arată că aromaterapia poate fi benefică în terapia pentru echilibrarea dispoziţiei şi eliminarea stărilor de anxietate.

Are efecte antibacteriene şi antimicrobiene. Uleiul esenţial de grepfrut are proprietăţi antibacteriene şi antimicroniene, studiile arătând că acesta poate ajuta la prevenirea ulcerului la stomac şi luptă împotriva bacteriei Candida albicans.

Reduce stresul şi tensiunea ridicată. Hipertensiunea este o afecţiune cu care multe persoane se confruntă. Multe dintre acestea apelează la terapiile naturale pentru a scădea nivelul tensiunii pentru a evita medicamentaţia

Tratează acneea. Uleiul esenţial de grepfrut contribuie la aspectul sănătos al pielii, previne şi tratează afecţiuni precum acneea. Multe branduri de loţiuni faciale şi creme includ uleiurile esenţiale de citrice, datorită aromelor proaspete şi activităţilor antibacteriene şi antioxidante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”