Va place alcoolul? Nu beti in fiecare zi, ficatul are nevoie de o pauza!

Cercetatorii britanici recomanda atat femeilor, cat si barbatilor, 2 – 3 zile de pauza la fiecare saptamana, pentru a-i da ficatului ragazul necesar sa se refaca.
  • Publicat:
Va place alcoolul? Nu beti in fiecare zi, ficatul are nevoie de o pauza!
Va place alcoolul? Nu beti in fiecare zi, ficatul are nevoie de o pauza!

Daca va place sa savurati in fiecare seara cateva pahare de alcool, oamenii de stiinta va avertizeaza ca nu faceti bine nici macar daca va rezumati la variantele mai sanatoase, adica vinul si berea.

Cercetatorii britanici citati de medicalnewstoday.com recomanda atat femeilor, cat si barbatilor, 2 – 3 zile de pauza la fiecare saptamana, pentru a-i da ficatului ragazul necesar sa se refaca. Vechile recomandari conform caroroa avam voie sa bem zilnic sau aproape zilnic cate un pahar, doua, de vin nu mai stau in picioare. Ficatul are nevoie de un interval de cateva zile pentru a se reface, chiar si in urma unor cantitati mici de alcool.

Noua directiva vine ca urmare a statisticilor ce releva o incidenta a bolilor de ficat net crescuta in randul persoanelor care beau zilnic sau aproape zilnic alcool, comparativ cu cele care beau ocazional.

„Pe langa cantitatea de alcool pe care persoanele o consuma, trebuie sa tinem cont si de frecventa cu care beau. Riscul ca ficatul sa aiba de suferit este mai mare la cele care beau zilnic alcool, comparativ cu cele care beau doar ocazional”, a explicat Sir Ian Gilmore, consilier The Royal College of Physicians din Marea Britanie.

Gilmore recomanda nu mai mult de 10 pahare de vin pe saptamana in cazul barbatilor, respectiv maximum 7 pahare in cazul femeilor, distribuite desigur de-a lungul saptamanii si nu baute intr-o singura seara. Aceasta este „limita de siguranta”, dupa cum afirma specialistul, pe care daca o depasim ne putem astepta la tot soiul de probleme de sanatate.

In plus, statisticile din Marea Britanie mai arata ca pe langa consumul frecvent de alcool, in cantitati mari, varsta fragda la care incep „betiile” contribuie din plin la reducerea sperantei de viata.

Vezi si video:
Va place alcoolul? Aflati aici cum va deregleaza menstruatia si va creste riscul de osteoporoza!

Sursa: Medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”