De ce ne scade imunitatea

Optimismul, buna dispoziţie şi dorinţa de vindecare sunt elementele extrem de importante pentru menţinerea imunităţii într-o stare perfectă!
  • Publicat:
De ce ne scade imunitatea

O dată cu primele valuri de frig apar şi bolile tipice ale sezonului rece, precum gripa sau răcelile. Iar în timpul acestor boli, apare o cantitate mare de mucozităţi, mai mult sau mai puţin dense.

Prima măsură care trebuie luată este să le fie respectată evoluţia şi să se permită ca aceste substanţe toxice să fie eliminate, deci mecanismele depurative nu trebuie blocate.

Dacă reducem capacitatea de depurare a organismului, ne slăbim sistemul imunitar.

Sistemul limfatic, compus în principal din vase şi capilare limfatice şi din ganglioni, este fără îndoială elementul cel mai remarcabil din sistemul imunitar. Din loc în loc, vasele limfatice sunt întrerupte de ganglioni sau noduli limfatici care filtrează substanţele nocive transportate de limfă. Atunci când se produce o infecţie în organism sau atunci când există o deficienţă imunitară, la plapare ganglionii limfatici se simt mari, mai ales în zona de sub maxilar.

Principalele cauze ale unui sistem imunitar slăbit sunt legate mai ales de stilul de viaţă agitat şi alimentaţia nesănătoasă întâlnite tot mai des în viaţa de zi cu zi. Orice schimbare de mediu sau stil de viaţă poate influenţa imunitatea organismului, de cele mai multe ori în mod negativ. Stresul, somnul deficitar, dieta dezechilibrată, fumatul, consumul de alcool în exces şi administrarea anumitor medicamente sunt factori decisivi care slăbesc forţa sistemului imunitar de a apăra organismul de virusuri şi bacterii. De asemenea, carenţele de vitamine, oscilaţiile de temperatură sau bolile netratate la timp pot duce şi ele la scăderea imunităţii.

Există anumite semne şi simptome care ne pot face să bănuim că apărarea organismului nostru este deficitară. Este absolut normal ca din când în când să ne simţim slăbiţi sau să avem anumite simptome de oboseală. Pe de altă parte, nu există analize care să determine dacă sistemul nostru imunitar funcţionează corect, deci este bine să fim atenţi la câteva semne care se pot transforma în semnale de alarmă.

Printre cele mai evidente simptome ale unei imunităţi scăzute se numără virozele respiratorii repetate, răguşeala persistentă la nefumători, starea continuă de oboseală, acutizarea bolilor cronice deja existente, inflamaţia ganglionilor limfatici, durerile musculare constante, scăderea sau creşterea bruscă în greutate sau tulburările de tranzit intestinal.

Atunci când vine vorba de protecţia imunităţii, este important de ţinut minte că doar cu medicamente nu vom reuşi să menţinem în parametri normali apărarea organismului; medicamentele ne vor ajuta doar dacă ducem o viaţă ordonată şi sănătoasă.

Optimismul, buna dispoziţie şi dorinţa de vindecare sunt elementele extrem de importante pentru menţinerea imunităţii într-o stare perfectă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Remedii naturale pentru durerile în gât
Remedii naturale pentru durerile în gât
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: