Amintiri din copilărie. Cum decorezi camera unui adolescent

Să fim sinceri: cu toţii ne amintim de jucăria preferată din copilărie. Şi, parcă, şi acum am vrea s-o vedem. Dacă aveţi copii aflaţi deja în perioada adolescenţei, nu renunţaţi total la simbolurile copilăriei, ci încercaţi să le integraţi inteligent în camera lor.
  • Publicat:
Amintiri din copilărie. Cum decorezi camera unui adolescent

Să fim sinceri: cu toţii ne amintim de jucăria preferată din copilărie Şi, parcă, şi acum am vrea s-o vedem. Dacă aveţi copii aflaţi deja în perioada adolescenţei, nu renunţaţi total la simbolurile copilăriei, ci încercaţi să le integraţi inteligent în camera lor.

Copiii au ajuns deja în perioada adolescenţei? În cameră totul e dezordonat şi nu mai are legătură cu acea cameră diafană pe care
v-aţi chinuit s-o amenajaţi acum câţiva ani? Aşa e normal să se întâmple. Dar în acest haos, de obicei organizat, copilul transformat peste noapte în adolescent acceptă extrem de uşor şi chiar îşi doreşte câteva dintre obiectele pe care le avea în primii ani de viaţă.

Atât doar că nu e cool să mai dormi cu ursuleţul şi nici să ai o cutie plină cu jucării în cameră. Însă toate simbolurile primilor ani din viaţă pot fi accesorizate astfel încât să se integreze în noua cameră. Aşadar, pe un perete, puteţi să aşezaţi rame în care puneţi jucăriile preferate ale copilului sau body-urile de când era sugar. Încercaţi tot pe perete să îi desenaţi o pereche de căşti, o chitară sau o sticlă de bere sau orice altceva i se pare cool.

Alături de acest desen care poate foarte bine să fie graffiti, chiar dacă vorbim de o cameră de bloc, se potrivesc căştile din copilărie sau o chitară de jucărie pe care obişnuia s-o strice în urmă cu 8-10 ani. Sau dacă şi-a strâns câteva jucării de când era mic, înseamnă că încă mai ţine la ele.

De aceea le puneţi deasupra un bol transparent şi le lăsaţi la vedere. Nu va fi deranjat indiferent cine le-ar vedea. Dacă e vorba de multe obiecte, cumpăraţi cutii transparente, 6 bucăţi, pe care le puneţi una peste alta, sub forma unui dulap. Iar în ele depozitaţi tot ce-i trece copilului vostru prin minte. Pătura pe care doarme, de asemenea, poate fi alcătuită din păturele din copilărie, cusute cu aţă groasă, colorată. |n felul acesta arată potrivit pentru un adolescent.

Iar dacă mai aveţi ghetuţe din primii ani de viaţă, le puteţi atârna de galeria în care e prinsă perdeaua. Imaginea devine cool şi extrem de elaborată, adică potrivită pentru cineva care începe să-şi găsească identitatea. {i un tablou mare cu suzeta din copilărie e potrivit în acest context. Iar dacă îi faceţi acest cadou, cumpăraţi şi o ramă în care afişaţi o sticlă de bere, marca preferată a copilului, asta în cazul în care nu vă amăgiţi că nici nu ştie gustul acestui lichid.

Indiferent de câte elemente din copilărie aţi păstra, nu uitaţi de pozele de la diferite vârste. Încercaţi să le afişaţi pe cele haioase, nu pe cele care vouă, părinţilor, vă sunt cele mai dragi. Altfel, s-ar putea să simţiţi din plin conflictul între generaţii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân