Cum iti ingrijesti animalul de casa in zilele caniculare

Blana are un rol foarte im­portant, nu numai de fru­mu­sete, ci si de acoperire. Aceas­ta inseamna atat protectie solara, cat si protectie impotriva frigului si a oricarui tip de pericol. Daca nu este o necesitate si animalul este intretinut extraordinar, ar fi mai bine sa nu-l tundem.
  • Publicat:
Cum iti ingrijesti animalul de casa in zilele caniculare
Cum iti ingrijesti animalul de casa in zilele caniculare

Temperaturile ridicate afecteaza in egala masura si animalele de companie. Medicul veterinar Camelia-Emanuela Dinu atrage atentia asupra pericolelor care ne pandesc petul favorit expus necorespunzator la soare.

Blana – are un rol foarte im­portant, nu numai de fru­mu­sete, ci si de acoperire. Aceas­ta inseamna atat protectie solara, cat si protectie impotriva frigului si a oricarui tip de pericol. Daca nu este o necesitate si animalul este intretinut extraordinar, ar fi mai bine sa nu-l tundem.

Expunerea la soare – cum nici stapanul nu poate sta mult la soare, automat nici animalul de companie nu tre­buie expus. Sunt sensibile in primul rand rasele inchise la cu­loare, care atrag automat cal­dura. De asemenea, rasele cu par scurt, pentru ca protectia este mult mai mica com­pa­ra­tiv cu un caine cu blana mare.

Insolatie – ai mare grija, pe­n­tru ca si animalele fac in­so­latie, cu aceleasi manifestari ca si oamenii: dureri de cap, cefalee, vertij, stare de voma. Trebuie actionat de urgenta. Poate fi fatala in cazul lor.

Pofta de mancare – apetitul scade, creste pofta de apa pen­tru ca se deshidrateaza organismul si automat apor­tul de hrana este mai scazut comparativ cu cel de apa. Este o reactie fireasca, nu este un motiv de ingrijorare.

Hrana – ofera-i alimente usoa­re, care nu fermenteaza, care nu sunt perisabile, preferabil produse cat mai concentrate. Trebuie insa consumate rapid si nu lasate mult timp in castronul de hrana. Atentie! Hraneste-l putin, nu mult, altfel le este afectata digestia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân