Greşeli frecvente pe care le faci când speli hainele

Pentru a avea haine frumoase şi imaculate, trebuie să înveţi să le speli corect, tocmai pentru că există mici greşeli pe care multă lume le face. Din păcate, aceste greşeli îţi pot distruge hainele fără să-ţi dai seama.
  • Publicat:
Greşeli frecvente pe care le faci când speli hainele

Pentru a avea haine frumoase şi imaculate, trebuie să înveţi să le speli corect, tocmai pentru că există mici greşeli pe care multă lume le face. Din păcate, aceste greşeli îţi pot distruge hainele fără să-ţi dai seama.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli când vine vorba de spălatul hainelor.

1. Sortarea necorespunzătoare.

În afară de a ţine cont de culoare, trebuie să acorzi o atenţie deosebită şi tipului de ţesătură. De exemplu, hainele  de lână ar trebui spălate separate. Nu ar trebui să amesteci nicioadată prosoapele cu hainele din fibre sintetice.

2. Încerci să scapi de pete în mod greşit.

Să nu te miri când apar găuri în hainele tale favorite dacă obişnuieşti să freci petele cu prea multă determinare. Când dai de o pată trebuie să o îndepărtezi uşor. Cel mai bun mod în care poţi evita apariţia găurilor este să pui o bucată de material alb deasupra petei, să adaugi un produs pentru îndepărtarea petelor şi să o laşi la înmuiat.

3. Foloseşti prea mult detergent.

Acest lucru poate duce la crearea de prea multă spumă, care poate aduna murdăria în locuri strâmte, precum  gulerul unei cămăşi. În acest mod, hainele vor fi tot murdare şi nu e rezultatul pe care ţi-l doreai, nu-i aşa?

4. Nu acorzi suficientă atenţie fermoarelor

Înainte de a fi băgate la spălat, fermoarele trebuie închise pentru a nu agăţa alte haine.

5. Foloseşti prea mult înălbitor.

Înălbitorul face ca ţesăturile să devină mai puţin durabile şi se pot rupe cu uşurinţă. Poţi încerca şi zeama de lămâie pentru ca hainele să-şi recapete propeţimea.

6. Închizii nasturii hainelor.

Nasturii ar trebui să rămână deschişi, altfel se pot desprinde. Asta înseamnă că va trebui să îi coşi sau chiar să îi înlocuieşti!

7. Speli costumele de baie în maşina de spălat.

Costumele de baie, precum şi alte haine făcute din spandex sau elastan nu ar trebui spălate în maşina de spălat. Acestea ar trebui spălate manual în apă rece.

8. Foloseşti un singur ciclu pentru perne şi pături.

Dacă speli pernele şi păturile în maşina de spălat, alege să faci 2 spălări, pentru că penele din perne pot reţine spuma, iar o parte din detergent poate rămâne în interiorul pernelor.


9. Speli hainele fără să le sortezi.

Încearcă să sortezi hainele pe colori şi categorii pentru a evita stricarea culorilor sau intrarea la apă.

10. Foloseşti balsam de rufe pentru prosoape.

Balsamul are nişte compuşi care reduc capacitatea de absorbţie, aşa că nu ar trebui să le foloseşti pe prosoape.

11. Pui prea mult haine în maşină în acelaşi timp.

Nu ar trebui să supraîncarci maşina de spălat, deoarece se poate strica.

12. Utilizarea detergenţi foarte scumpi.

Pentru mulţi dintre detergenţii folosiţi, există mulţi înlocuitori de uz casnic ieftini:  sare poate face haine arata mai luminoase, iar creta ajută la eliminarea petelor. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a face haine mai moi şi cu un miros frumos.

13. Speli hanoracele şi jachetele anti-vânt greşit.

Pentru a preveni ca aceste haine să-şi piardă structura poţi încerca să pui o minge de tenis în maşina. Aceasta te va ajuta şi să scapi de spuma în plus.

14. Nu acorzi suficentă atenţie şaibei.

Nu închide maşina de spălat după ciclul, şi dă-i timp să se usuce.  Pentru că resturile de detergent pot rămâne în această zonă, trebuie să-i acorzi atenţe în mod special. O dată pe an rulează un ciclu de curăţare cu apă caldă şi oţet. Asta ar putea preveni defecţiuni ale maşinii de spălat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân