Soluţii naturale ANTI-INSECTE. Cum scăpăm de muşte, ţânţari, furnici și gândaci pe timp de vară?

Ca să nu vă intre în casă țânțarii, plasaţi pe geam muşcate. Gândacii nu suportă dafinul. Descoperă câteva soluții naturale anti-insecte.
  • Publicat:

Muşte, ţânţari, furnici, gândaci şi molii. Se pare că toate vor să vă invadeze casa în timpul verii. O soluţie este să apelaţi la produsele chimice care abundă pe piaţă. Dar dacă aveţi copii mici sau dacă nu vreţi să staţi toată noaptea înconjurată de diverse spray-uri sau sticluţe, există şi alternative naturale.

Mușcatele țin la distanță țânțarii

Ţânţarii vă pot face nopţi albe. Iar mâncărimile cauzate de înţepături nu sunt nici ele de neglijat. Ca să nu vă intre în casă, plasaţi pe geam muşcate. Tot în faţa geamului sau a uşii ar fi ideal să aveţi un bec. Este însă vorba despre un bec special împotriva ţânţarilor care creează o frecvenţă de lungimi de unde luminoase deranjante pentru aceste insecte.

Dacă însă aceste trucuri vi se par ineficiente – mai ales când în apropierea locuinţei sunt acumulări de apă – utile ar fi plasele la geamuri şi uşi. Eficient ar fi şi să ardeţi frunze de nuc în faţa geamurilor, însă destul de dificil de realizat mai ales dacă locuiţi la bloc sau citeşte articolul despre plante care ţin ţânţarii la distanţă !

Busuiocul alungă muştele

Muştele pot fi ţinute la distanţă cu ajutorul plaselor fixate pe ferestre, iar dacă aspectul nu vă deranjează, există hârtii lipicioase destinate acestora. Însă ca să fiţi sigure că nu vor intra în casă, puneţi un buchet mare de busuioc la uşă, dar şi în dreptul geamurilor. Mirosul este extrem de deranjant pentru aceste insecte.

Furnicile vor dulciuri şi se tem de oţet

Furnicile sunt o pacoste pentru orice locuinţă, acesta pentru că e aproape imposibil să le alungaţi. Prima regulă în privinţa acestor insecte este să nu aibă surse de hrană în casă. Nu lăsaţi fructele în afara frigiderului şi în nici un caz miere sau alte dulciuri. Dacă aţi uitat produse alimentare în bucătărie sau în alte locuri şi aţi fost invadate de furnici, spălaţi locul cu o soluţie formată din apă cu oţet, în părţi egale. Ulterior, lăsaţi un bol cu oţet şi apă în zona preferată de furnici. Mai sunt alungate de zaţul de cafea sau de boia iute.

Gândacii nu iubesc miresmele de dafin

Nesuferiţii gândaci de bucătărie vă pot invada şi ei vara. Puteţi să le veniţi de hac cu o soluţie formată din 100 de ml de apă cu o lingură de acid boric. Acestă soluţie se pune pe bucăţi de pâine în locurile preferate de gândaci. Aflaţi că aceştia nu suportă nici mirosul de dafin. Faceţi săculeţi din cârpă cu dafin mărunţit înăuntru, ca să-i ţineţi la distanţă.

Piper şi mentă împotriva moliilor

Moliile îsi depun ouăle în făina de grâu sau de mălai, în orez, cartofi sau fructe uscate. Aşa că, înainte de a vă propune să scăpaţi de ele, faceţi curăţenie generală în cămară. Toate aceste alimente trebuie ulterior închise ermetic. Dacă moliile există deja în dulapurile cu haine, sigur naftalina ar fi o soluţie, dar miroase extrem de urât. Mai degrabă puteţi alege săculeţe de pânză cu levănţică uscată, dafin, busuioc, cuişoare, mentă sau piper. Toate aceste plante răspândesc mirosuri deranjante pentru molii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”