Vara asta, decorează-ţi casa cu un buget auster!

Nu aveţi bani pentru investiţii? Atunci vă găsiţi în larga masă care se gândeşte de mai bine de 10 ori înainte să redecoreze o locuinţă. Dar e vară şi, parcă, totul trebuie să se transforme spectaculos. Aveţi mai jos câteva idei care nu vă lasă cardurile pe zero şi care vă modifică eficient locuinţa.
  • Publicat:
Vara asta, decorează-ţi casa cu un buget auster!

Nu aveţi bani pentru investiţii? Atunci vă găsiţi în larga masă care se gândeşte de mai bine de 10 ori înainte să redecoreze o locuinţă. Dar e vară şi, parcă, totul trebuie să se transforme spectaculos. Aveţi mai jos câteva idei care nu vă lasă cardurile pe zero şi care vă modifică eficient locuinţa.

Vreau vacanţă, vreau la munte, vreau la mare, vreau cu avionul, vreau cu vaporul, vreau o îngheţată la Roma şi o prăjitură cu ciocolată în Belgia! Ce-ar fi să luaţi o coală A3 şi să scrieţi, cu un marker verde de exemplu, unde aţi vrea să vă plimbaţi toată vara? Apoi o lipiţi, posibil, pe hol, şi o vizionaţi de fiecare dată când intraţi în casă.

Să ne întoarcem la realitatea în care, cei mai mulţi dintre muritori, au 2-3 săptămâni de vacanţă, asta dacă au economisit în timpul anului. Dar parcă e păcat să nu vă bucuraţi de culorile spectaculoase ale verii mereu când sunteţi în casă. Şi din acest motiv, locuinţa merită redecorată respectând, poate, cel mai frumos anotimp.

Vara aceasta nu greşiţi dacă alegeţi modele marinăreşti, retro şi flower-power. Şi nu e nevoie să aruncaţi tot ce aveţi prin casă şi să cheltuiţi mult. Dacă sunteţi o persoană activă, atunci sigur casa voastră e axată pe nevoile practice de depozitare şi de separarea obiectelor. Ce-ar fi ca, pe canapeaua într-o culoare neutră, să plasaţi perne roz şi galbene, iar pe măsuţa de cafea să stea, timp de 3 luni, un bol cu pietricele albe şi o lumânare mare şi azurie?

Dintr-o dată casa arată altfel. Pe hol puneţi un tablou marinăresc sau o fotografie mare cu scoici şi nisip, alături de lista de dorinţe. Şi peste tot pe unde aveţi activităţi, aşezaţi vaze mari, generoase şi umpleti-le cu cele mai puţin pretenţioase flori pe care le găsiţi în piaţă. Unele dintre ele pot fi lăsate timp mai lung, la uscat, şi aveţi şi aspectul practic. Spre exemplu, într-o vază mare puneţi cimbrişor înflorit, cimbru, busuioc, salvie, mentă înflorită. Vor arăta spectaculos.

Plantele se lasă la uscat, apoi se pun într-un mixer. În felul acesta, vă preparaţi singuri ierburile aromate pentru iarnă. Nu ezitaţi să umpleţi şi baia cu flori de câmp, dar plasate în vaze care ţin la umezeală.

Pe tavane, e uşor dacă desfăşuraţi metraje cu diverse modele marinăreşti sau florale. Se găsesc în magazine, nu au preţ mare şi se prind simplu, între două stinghii de lemn. Schimbă total aspectul unui dormitor, spre exemplu. Iar în balcon, o bancă sau un balansoar micuţ fac toţi banii!

Tipsuri pentru decorarea casei

1. O stropitoare colorată din tablă este întotdeauna pretabilă să fie umplută cu flori de câmp. Le menţineţi prospeţimea cu un pliculeţ de bicarbonat.

2. Pe orice balcon de bloc sau într-un mic colţ în afara casei, puneţi o bancă. Este un accesoriu relativ ieftin şi care schimbă total aspectul. Banca trebuie să fie tratată cu protecţie de lemn obligatoriu, chiar dacă ploaia nu vine în contact direct cu materialul. Umezeala distruge orice.

3. Metrajele sunt pretabile atât în dormitor, cât şi în camera destinată copiilor. E cel mai frumos dacă adormi cu privirea spre un peisaj de vară!

4. Nu vă schimbaţi canapeaua, dar îi oferiţi o husă nouă, într-o culoare puternică. Indiferent de culoarea aleasă, plasaţi alături un ghiveci supradimensionat, cu mult verde.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum să-ţi faci o piscină
Cum să-ţi faci o piscină
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân