10 trucuri utile în bucătărie

Cum obţii mai mult suc dintr-un fruct sau cum tai corect ceapa ca să nu-ţi pornească lacrimile? Iată 10 trucuri care îţi fac munca mai uşoară în bucătărie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 trucuri utile în bucătărie

Cum obţii mai mult suc dintr-un fruct sau cum tai corect ceapa ca să nu-ţi pornească lacrimile?

Iată 10 trucuri care îţi fac munca mai uşoară în bucătărie, dezvăluite de Gustarte.

 

Trucuri utile în bucătărie

1. Ca să cureţi un dovlecel de seminţe, foloseşte-te de o lingură pentru îngheţată.

2.  Dacă vrei să îndepărtezi grăsimea în exces de pe mâncare, înveleşte câteva cuburi de gheaţă într-un şervet de hârtie. Gheaţa va funcţiona ca un magnet.

3. Bucătarii profesionişti păstrează folia de plastic în frigider, pentru a evita să se mai lipească ori să se rupă.

4. Portocale, lămâi, mandarine. Se decojesc prea greu? Încălzeşte-le uşor înainte 20 de secunde la microunde.

5. Cum obţii mai mult suc dintr-un fruct? Răceşte portocala, de exemplu, la frigider, apoi las-o 20 de secunde la microunde.

6. Cum tai ceapa fără să plângi? Taie-o de la un capăt la altul, pe verticală, nu de la jumătate.

7. Dacă nu ai formă pentru cupcakes, foloseşte-te de hârtia de copt.

8. Ouă ochi moi perfecte: sparge ouăle într-o tigaie, însă în loc de ulei, adaugă puţină apă, apoi găteşte-le la foc mediu. 

9. Păstrează proaspete menta, busuiocul sau alte astfel de plante, congelându-le în apă sau ulei de măsline.

10. Ca să scapi de mirosul neplăcut de usturoi sau ceapă de pe mâini, curăţă palmele cu lămâie sau sare grunjoasă. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”