Cu cât avansezi mai mult în carieră, cu atât eşti mai predispus/ă să înşeli!

Cu cât oamenii ocupă funcţii mai înalte, cu atât ei sunt mai tentaţi să devină infideli, afirmă autorii unui studiu publicat în revista Sex Research.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cu cât avansezi mai mult în carieră, cu atât eşti mai predispus/ă să înşeli!

Cu cât oamenii ocupă funcţii mai înalte, cu atât ei sunt mai tentaţi să devină infideli, afirmă autorii unui studiu publicat în revista Sex Research, informează independent.co.uk, citat de Mediafax.

Studiul, cordonat de profesorul de psihologie socială Joris Lammers, a încercat să afle dacă puterea oferită de o funcţie înaltă este asociată cu ratele înalte de infidelitate. Studiul a avut la bază date colectate de la 610 femei şi bărbaţi heterosexuali olandezi care consultă site-uri populare de lifestyle.

Aproximativ 9% dintre persoanele cu funcţii de management de rang inferior au mărturisit că au fost infidele. În schimb, 24% dintre managerii de nivel mijlociu au spus că au fost infideli şi 37% dintre persoanele care sunt manageri de top au recunoscut că şi-au înşelat partenerii de viaţă.

Autorii studiului sugerează că scandalurile despre bărbaţii cu funcţii înalte care au fost infideli sunt mai frecvent expuse în presă pur şi simplu pentru faptul că „bărbaţii ocupă mai des decât femeile funcţii publice şi alte poziţii puternice”, nu pentru că femeile ar fi mai puţin dispuse să îşi înşele partenerii de viaţă.

„Puterea îi eliberează psihologic pe oameni de efectele inhibitoare ale normelor sociale şi le sporeşte tendinţa de a-şi exprima anumite forme contra-normative ale sexualităţii”, au adăugat cercetătorii.

Un sondaj realizat de curând pe site-ul Match.com, o cunoscută platformă de întâlniri online pentru adulţi, a evidenţiat că 36% dintre adulţii căsătoriţi din Marea Britanie au recunoscut faptul că au fost infideli.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: