ECO News: lumea fără oameni, apa cu teflon şi păduchii ”back to school”

Într-o lume fără oameni, cea mai mare parte a Europei ar fi, probabil, casa nu numai a lupilor, ci şi a elanilor, urşilor, rinocerilor şi elefanţilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
ECO News: lumea fără oameni, apa cu teflon şi păduchii ”back to school”

Cum ar arăta lumea fără oameni?

Cercetătorii din Danemarca au descoperit, în urma unui studiu recent, că fără oameni lumea ar avea o mulţime de mamifere mai mari. Într-o lume fără oameni, cea mai mare parte a Europei ar fi, probabil, casa nu numai a lupilor, ci şi a elanilor, urşilor, rinocerilor şi elefanţilor.

Studiul a arătat că în absenţa impactului lăsat de oameni asupra mediului, biogeografia continentului nostru ar fi foarte diferită. Eforturile globale de împiedicare a dispariţiei mai multor specii de animale din întreaga lume a crescut în ultimii ani, dar eforturile nu par să fie suficiente pentru a stopa acest fenomen.

Apă cu… Teflon

Atunci când bei un pahar de apă, te aştepţi ca aceasta să fie curată şi pură, nicidecum contaminată cu substanţe chimice toxice şi… invizibile! Dar în urma testării apei la nivel naţional, în Statele Unite ale Americii s-a descoperit faptul că 6,5 milioane de oameni consumă apă contaminată cu o substanţă industrială folosită în trecut pentru realizarea teflonului. Chimicala, cunoscută sub numele de PFOA a fost detectată în mai multe reţele publice de apă şi, deşi dozele sunt mici, substanţa poate fi periculoasă, ba chiar este capabilă să provoace cancer, malformaţii congenitale sau boli de inimă.

Păduchii, back to school!

Odată cu începerea şcolii, nu doar elevii s-au întors pe holurile instituţiilor de învăţământ! American Chemical Society a avut veşti proaste pentru părinţii şcolarilor, anunţând descoperirea a cel puţin 25 de tipuri de păduchi care au dezvoltat rezistenţă la tratamentele de pe rafturile farmaciilor. Deşi, din păcate, nu îţi poţi ajuta micuţii în prevenirea acestei boli, există tratamente care îi poate scăpa de aceşti “inamici”, în caz că problema apare. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”