Jojo, Alex Dima, Elena Lasconi şi Paul Ipate ajută la dotarea centrelor oncologice din ţară!

Ambasadorii asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Alex Dima, Elena Lasconi, Cătălina Grama (Jojo) şi Paul Ipate, au gătit vineri seară pentru oamenii de afaceri din Braşov.

Cei patru au vorbit despre importantă implicării sociale în dotarea centrelor oncologice şi despre schimbarea pe care o pot genera companiile prin participarea la proiectele asociaţiei.

Cei prezenţi au aflat că investiţia în Bursă de fericire, platforma de strângere de fonduri a asociaţiei Dăruieşte Viaţă, se măsoară în vieţi salvate.

Copiii bolnavi de cancer au în primul rând nevoie de saloane cu toalete, pentru că igienă în această boală poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Cătălina Grama (Jojo) a venit însoţită de fiul ei, Achim, în vârstă de 4 ani, cel mai tânăr susţinător al cauzei Dăruieşte Viaţă. Ea a povestit despre experienţă pe care a avut-o pe secţia de oncologie pediatrică dintr-un mare spital din Bucureşti, unde la aproximativ 40 de copii există o singură toaletă.“M-a răvăşit întâlnirea pe care am avut-o cu copiii bolnavi, şi eu sunt mama şi nu e nimic mai dureros pe lume decât să vezi un copil în suferinţă. Mi-a fost foarte greu să mă desprind de ei. Aceşti copii au nevoie de toată susţinerea noastră”, declara Jojo.

Seară a fost una emoţionantă, experienţele triste trăite şi povestite de cei prezenţi au generat însă dorinţa de implicare, pentru că oamenii de afaceri braşoveni au înţeles cum îmbunătăţirea condiţiilor din spitale depinde în mod direct şi de ei. Asociaţia Dăruieşte Viaţă îşi propune să renoveze şi doteze Secţiile de Pediatrie ÎI şi III de la Spitalul Clinic de Copii Braşov.

În momentul de faţă, nu există un circuit care să permită tratamentul, conform normelor medicale, izolarea pacientului oncologic şi a celui cu fibroză pulmonară, saloanele nu au grupuri sanitare proprii şi nu există un sistem de monitorizare a cazurilor grave internate.

“Facilitatea de 20% este puţin folosită. Multe firme lasă aceşti bani statului şi nu ştiu ce se întâmplă mai departe cu ei. Noi va propunem un lucru foarte concret – condiţii decente în secţia de oncologie la Spitalul Clinic de Copii din Braşov. Proiectele deja implementate de noi la spitale importante din Bucureşti şi Timişoara ne stau mărturie că lucrurile se pot schimbă”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreşedintă asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Această facilitate înseamnă pentru companii redirecţionarea unei sume către proiectele unui ONG, care îndeplineşte două condiţii: reprezintă 20%  din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,3% din cifra de afaceri.

Citește și:
TOP 20: Cele mai poluate oraşe din lume
10 zile speciale pentru iubitorii de animale în cel mai mare magazin Animax
TOP cei mai eleganţi bărbaţi în viaţă!
Exclusiv Online - 01.07.2015

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.