5 sfaturi pentru o viaţă mai frumoasă

Ritmul haotic căruia trebuie să-i facem zilnic faţă ne aduce, nu de puţine ori, în situaţia în care memoria ne joacă feste, depresia pune stăpânire pe noi, iar anxietatea nu ne mai lasă să dormim. Aşa se face că uităm zilele de naştere ale celor mai buni prieteni sau ce am făcut cu o săptămână în urmă, intrăm în conflicte cu persoane dragi sau pur şi simplu oboseala ne dărâmă psihic.
  • Publicat:
5 sfaturi pentru o viaţă mai frumoasă

Ritmul haotic căruia trebuie să-i facem zilnic faţă ne aduce, nu de puţine ori, în situaţia în care memoria ne joacă feste, depresia pune stăpânire pe noi, iar anxietatea  nu ne mai lasă să dormim. Aşa se face că uităm zilele de naştere ale celor mai buni prieteni sau ce am făcut cu o săptămână în urmă, intrăm în conflicte cu persoane dragi sau pur şi simplu oboseala ne dărâmă psihic.

Există însă metode foarte simple de a adăuga un pic de frumos în viaţă, încât este păcat că trăim zilnic fără să ne mai pese prea mult de noi. Iată câteva idei care ne pot ajuta:

1. Agenda scrisă. Cumpăraţi-vă o agendă mică şi uşoară, care să nu vă dea probleme dacă trebuie să o purtaţi mereu în geantă. Notaţi-vă activităţile zilnice, toate sarcinile pe care trebuie să le îndepliniţi, zile de naştere etc., şi consultaţi-o zilnic. E o plăcere să vedeţi cum vă poate tranforma viaţa! Nu veţi mai uita nimic, vă veţi organiza zilele mult mai eficient, şi veţi ajunge să aveţi mai mult timp liber. În plus, gândiţi-vă ce frumos e să surprindeţi o persoană, poate nu foarte apropiată, de ziua ei!

2. Daţi un telefon de ziua cuiva. Că tot vorbeam mai sus de zilele de naştere, nu vă rezumaţi doar la urările pe Facebook, care au înlocuit în ultimii ani clasicul telefon de felicitare. Consultaţi-vă agenda şi sunaţi atunci când e ziua cuiva, crează plăcere şi mulţumire mai mare, comparativ cu un mesaj aproape automat lăsat pe Facebook.

3. Parfumul este un must pentru orice femeie. Nu e musai să aşteptaţi să se golească sticluţele pentru a cumpăra altele. Cumpăraţi-vă parfumuri la sticluţe mici, ori de câte ori vă place unul nou. În felul acesta, nu riscaţi să rămâneţi cu parfumuri nefolosite de ani de zile şi vă veţi putea desfăta simţurile mereu cu arome noi. Aromaterapia este un ritual deosebit de eficient împotriva stresului, depresiei, anxietăţii.

4. Gătiţi pentru prieteni. O seară cu prietenii pentru care aţi gătit, fie şi un fel simplu de mâncare (un desert sau doar un aperitiv) este ca un balsam pentru suflet. Pentru că ei vă vor aprecia gestul, să nu credeţi că nu vor lua în considerare timpul pe care l-aţi petrecut făcând cumpărături şi apoi faptul că aţi gătit gândindu-vă la ei. Astfel de lucruri se practică din ce în ce mai rar, prin urmare ar constitui o surpriză dosebit de plăcută pentru ei.

5. Fiţi atente la maniere. Nu vă costă nimic să vorbiţi frumos cu vecinii, colegii, casiera de la supermarket sau funcţionarul care v-a greşit nişte acte. Nu înjuraţi în trafic şi nu-i faceţi pe ceilalţi să se simtă rău din cauza nervilor pe care îi aveţi voi. O doamnă elegantă nu trebuie în mod obligatoriu să se îmbrace după ultimele cataloage de modă, ci să se comporte şi să vorbească în aşa fel încât să radieze mereu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân