Cele mai cunoscute superstiţii Tu te ghidezi după ele?

Vrei să ştii mai multe? Vrei, totuşi, să râzi de orice temeri? Irene Claver a reunit într-o formă minunată, ilustrată abundent, cele mai cunoscute şi mai interesante 313 superstiţii, ca să poţi lua peste picior hazardul. Suma lor e un număr de o minunată simetrie, care ţine în frâu ghinionul.
  • Publicat:
Cele mai cunoscute superstiţii Tu te ghidezi după ele?

Vrei să ştii mai multe? Vrei, totuşi, să râzi de orice temeri? Irene Claver a reunit într-o formă minunată, ilustrată abundent, cele mai cunoscute şi mai interesante 313 superstiţii, ca să poţi lua peste picior hazardul. Suma lor e un număr de o minunată simetrie, care ţine în frâu ghinionul.

Corbul

Nimic nu este mai întunecat şi, uneori, mai detestat decât această pasăre purtătoare de veşti rele şi simbol al trădării şi al invidiei. Identificarea a luat naştere în mitologia greacă, unde corbul era însoţitorul lui Apollo, zeul profeţiei. Când pasărea şi-a anunţat stăpânul de boala nimfei de care era îndrăgostit zeul, acesta l-a făcut din alb, negru, pentru vestea proastă pe care i-o adusese.

În prezent, corbul prevesteşte moartea şi divorţul ulterior, dacă este zărit în ziua nunţii. Când zăreşti un corb, pune-ţi o dorinţă. Dacă pasărea nu dă din aripi până când dispare din raza vederii tale, se spune că dorinţa ţi se va îndeplini.

Geanta şi aşezatul ei pe jos

Banii îţi scapă printre degete, zboară, dacă geanta este aşezată de proprietarul(a) ei pe jos. În cel mai rău caz, cine comite această imprudenţă poate să piardă tot ce are. Această superstiţie există din România până în Serbia sau Lituania şi este respectată cu sfinţenie în ţările mediteraneene, în Franţa şi, de aici, în Nigeria sau Algeria.

Ţările cu tradiţie anglo-saxonă au făcut cunoştinţă cu ea prin intermediul imigraţiei orientale. De fapt, punctul de plecare al acestei credinţe este Asia, unde bogăţiile nu trebuie să se afle în locuri predispuse la murdărie.

Moneda. Găsitul unei monede

Când găseşti o monedă, nu trebuie s-o cureţi, s-o cheltuieşti sau s-o bagi la puşculiţă. Îţi aduce noroc doar dacă o porţi asupra ta mereu. Astfel, te protejezi împotriva deochiului şi tot astfel se îndeplineşte proverbul “ban la ban trage”.

Mâncărimea: Palma dreaptă. Ochiul drept. Piciorul sau genunghiul drept

Mâncărimea în palma dreaptă prevesteşte bani (în stânga vei pierde banii şi ca să împiedici acest lucru trebuie să baţi în lemn); dacă se zbate ochiul drept, se prevede bucurie (ochiul stâng – lacrimi); dacă simţi fierbinţeală în piciorul drept, vei călători mult; dacă este vorba despre genunchiul sau cotul drept, vei primi veşti bune (partea stângă, vei avea parte de bârfe).

Dormitul pe partea dreaptă

Este de preferat, pentru că s-a spus întotdeauna că dormitul pe partea dreaptă nu afectează inima, partea dreaptă a corpului fiind cea a bucuriilor şi cea care trebuie să primeze.

Trifoiul cu 4 foi. Trifoiul cu 2 foi

Important este să găseşti un trifoi care să nu aibă cele 3 foi comune şi obişnuite. Un trifoi cu 2 foi, băgat în pantoful drept, te va conduce la bărbatul sau femeia viselor tale (sec. XIX). Trifoiul cu 4 foi îţi va aduce 4 avantaje: succes, bogăţie, iubire fidelă şi sănătate de fier.

Femeia, sexul slab

O concepţie care cuprinde nenumărate stereotipuri, încă prezente în societate. Ştiinţa a ajuns însă la concluzia că femeile sunt mai rezistente la boli şi chiar le sunt superioare bărbaţilor, biologic şi din alte puncte de vedere.

 

“Cartea cărţilor de superstiţii” de Irene Claver, Curtea veche, 208 pag., 20 lei

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Când
Când "muncim" pe reţelele sociale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”