Cum să îţi atingi scopurile propuse în noul an

daca ai intentia de a-ti gasi un job care sa te stimuleze, de a-ti deschide o afacere sau de a invata ceva nou, urmeaza acesti pasi pentru a spori sansele de succes:
  • Publicat:

Este o dorinta absolut naturala sa faci cateva schimbari in viata ta la inceput de an. Dar in realitate, inceputul de an este cea mai putin inspirata alegere cand vine vorba de schimbari importante, in special in cazul femeilor. Un sezon intreg de alergatura si pregatiri pentru sarbatorile care au trecut, multa munca si stres, combinate cu vremea rece si mohorata – cu siguranta nu suna a o fundatie buna pentru noi planuri aventuroase.

In aceasta perioada mai degraba ar trebui sa te concentrezi pe refacerea fortelor, atat in plan fizic cat si emotional, inainte de a trece la lucruri mai importante precum schimbarile majore. Si daca totusi nu ai stare si iti doresti foarte mult sa faci cateva schimbari in viata ta, poti folosi timpul de refacere de la inceputul anului pentru a pune la punct un plan. Inceputul de an este o perioada ideala pentru dezvoltarea unor planuri de actiune. Prin urmare, daca ai intentia de a-ti gasi un job care sa te stimuleze, de a-ti deschide o afacere sau de a invata ceva nou, urmeaza acesti pasi pentru a spori sansele de succes:

Ce vrei sa schimbi?
Intreaba-te ce anume vrei sa schimbi si formuleaza scopul intr-un mod pozitiv. De exemplu: “Vreau sa fiu in forma, sa fiu sanatoasa si plina de energie” sau “Vreau sa imi gasesc un job unde sa ma simt implinita, sa fiu apreciata si bine platita”. Pune-ti dorinta pe hartie.

Fa o lista
Scrie care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci ca sa ajungi acolo unde iti doresti. Noteaza fiecare pas in parte, amanuntit.

Planifica
Determina prioada de timp exacta pentru realizarea fiecarui pas stabilit si noteaza-ti in agenda. Stabileste cu exactitate, de exemplu: “4 februarie, intre orele 14-16”! Realizarea a ceea ce ti-ai propus depinde foarte mult de fiecare pas mic pe care l-ai stabilit. De aceea, nu-ti replanifica actiunile decat daca intervine o urgenta!

Imagineaza-ti succesul
Imagineaza-ti cum va arata viata ta dupa ce ti-ai atins scopul. Descrie in cateva cuvinte pe hartie, cum ar fi: “Ma voi simti mai bine in pielea mea, voi avea mai multa energie si voi straluci de sanatate”. Poate reusesti sa gasesti chiar si o fotografie care sa inspire imaginea pe care ti-ai facut-o in minte si pe care sa o pui pe frigider sau oriunde este vizibila, sa iti aminteasca de scopul tau.

Bucura-te de progres
Sarbatoreste fiecare mica victorie, adica implinirea fiecarui pas in drumul tau catre telul pe care ti l-ai propus. Descopera lucrurile care te-ar putea determina sa iti continui drumul. Este vorba de o mica rasplata sau de un mare premiu, cum ar fi o calatorie in weekend?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cum să combaţi singurătatea
Cum să combaţi singurătatea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”