Cum să nu te cerţi cu cei dragi pe telecomandă de sărbători

Sărbătorile de iarnă pot deveni foarte agitate, iar armonia din casă devine dificil de păstrat, în special atunci când membrii familiei îşi doresc să urmărească diferite programe la televizor.
  • Publicat:
Cum să nu te cerţi cu cei dragi pe telecomandă de sărbători

Sărbătorile de iarnă pot deveni foarte agitate, iar armonia din casă devine dificil de păstrat, în special atunci când membrii familiei îşi doresc să urmărească diferite programe la televizor.

Un studiu Samsung despre obiceiurile de consum TV ale europenilor arată că aproape jumătate dintre telespectatorii europeni (45%) sunt foarte deranjaţi dacă sunt întrerupţi atunci când se uită la televizor.

Fiecare dintre noi are propriul obicei după care se uită la televizor, dar aceste sfaturi de la psihologul Berni Good, te vor ajuta să te bucuri de cele mai bune momente în faţa televizorului în timpul Crăciunului:

1. Nu dezvălui intriga. Conform studiului, unul din opt (13%) telespectatori din Europa ar prefera să părăsească încăperea decât sa îi fie dezvăluită intriga unui film. Oamenii se pot ataşa emoţional de intrigă şi de poveste, aşa că ar putea fi foarte supărător dacă cineva le-ar strica plăcerea şi le-ar povesti momente importante din film.

2. Arată dragoste şi înţelegere. Aproape jumătate (42%) dintre europeni urmăresc un program TV fiind influenţaţi de cei din jur, aşa că sunt şanse mari ca emisiunile şi filmele promovate la televizor să nu fie prima ta alegere de vizionare. Lăsându-i pe ceilalţi membri ai familiei să aleagă programul TV pe care îl veţi urmări împreună, îţi va veni şi ţie rândul să decizi ce veţi viziona.

3. Alege-ţi momentele în care să vorbeşti. Aproximativ un sfert dintre europeni (22%) se enervează dacă vorbeşti în timp ce ei preferă să privească în linişte. Evită neînţelegerile şi supărările provocate de pierderea unui moment important din acţiunea filmului păstrând conversaţia pentru pauza publicitară.

4. Pune-ţi deoparte tabletele şi telefoanele. O treime din oameni (31%) sunt enervaţi sau dezamăgiţi dacă află momente importante din filme de pe reţelele sociale. Împărtăşirea experienţelor noastre pe reţelele sociale ne pot ajuta să ne simţim conectaţi cu ceilalţi, adăugând la bunăstarea şi fericirea noastră. Totuşi, ai grijă să nu dezvălui intrigi din film, mai degrabă întreabă-ţi înainte prietenii dacă au văzut filmul respectiv.

5. Ţine şerveţele la îndemână. Peste 10% dintre europeni traiesc intens punctele culminante şi momentele cheie ale filmelor. Nu este neobişnuit să te atasezi de personaje şi de povestea lor, pentru că acestea au emoţii similare cu cele pe care o oamenii le-ar putea simţi în viaţa reală. Când în cele din urmă intriga atinge punctul culminant, emoţiile pot fi extreme şi intense, iar noi le vom resimţi la fel ca personajele.

Studiul a arătat că telespectatorilor europeni le plac serialele TV, urmărind fiecare episod cu atenţie, având grijă să evite spoilerele atunci când este cazul, iar aproape jumătate dintre telespectatori se uită la TV împreună cu familia.

Studiul a fost realizat de www.onepoll.com în septembrie 2014, în cinci ţări europene (Marea Britanie, Italia, Belgia, Suedia, şi Elveţia) pe 4.500 de adulţi cu vârste peste 16 ani, 1000 de interviuri în fiecare ţară, 500 de interviuri în Elveţia.

Sursa: Samsung Electronics

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum să previi reapariţia depresiei?
Cum să previi reapariţia depresiei?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân