Cum sa te descurci cu oaspetii de Craciun

Sunt pe drum... Atata sarbatorile de iarna, cat si musafirii de sezon. Haos, voie buna, multe feluri de mancare de gatit si mese de aranjat. Cam asa arata un tablou tipic de sarbatoare. Cum faci fata? Iata ce te sfatuim...
  • Publicat:
Cum sa te descurci cu oaspetii de Craciun
Cum sa te descurci cu oaspetii de Craciun

1. Educa-ti musafirii! Cei ai casei, stiu regula, dar ea trebuie aplicata si pe cei care sunt pentru prima oara in caminul tau. Asadar, „prima oara esti oaspete, a doua oara esti ca la tine acasa!”.

2. Pune-i la treaba! Musafirii trebuie sa stie ca e normal sa participe la activitatile organizatorice si nu numai. Asadar, puneti masa impreuna, aranjati felurile de mancare si decorati spatiul cat mai placut. Impreuna!

3. Planuiti cu totii mic-dejunul, pranzul si cina in avans, astfel incat sa stii ce anume va trebui sa gatiti. Lipeste lista cu mancarurile alese pe frigider. In acest fel, oricine poate vedea ce se gateste si poate veni cu idei noi si propuneri interesante.

4. Aduna toate pliculetele de sampon si cosmeticele pe care le-ai cumparat si nu ti-au placut, bineinteles cele nefolosite,  si aseaza-le pe toate intr-un cosulet dragut pe care sa existe un biletel cu mesajul „Foloseste ce vrei!”.

5. Ai grija sa pastrezi o camera pentru libera circulatie a invitatilor. Desi fiecare va primi cate o camera in care sa isi aseze toate bagajele si lucrurile personale, trebuie sa ramana o incapere aerisita si libera.

6. Seara, inainte de culcare, pregateste cafeaua astfel incat daca vreun musafir se trezeste inaintea ta, sa gaseasca totul pregatit.

7. Nu uita sa ii intrebi pe invitatii tai daca au rude sau obiective turistice pe care vor sa le viziteze pe parcursul sederii la tine. Intotdeauna e binevenit un ragaz in care sa te ingrijesti si pe tine si sa te relaxezi un pic.

8. Este foarte important sa nu exagerezi. Unele femei devin foarte stresate inainte de sosirea oaspetilor, curata de dimineata pana seara casa, iar cand vin musafirii nu stiu cum sa stranga si sa repare deranjul fara sa fie vazute. In acest fel, intreaga experienta a sarbatorilor devine un cosmar.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cartea gesturilor
Cartea gesturilor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”