De unde vine rivalitatea intre femei?

Femeile isi barfesc prietenele sau rivalele din mai multe motive.
  • Publicat:
De unde vine rivalitatea intre femei?
De unde vine rivalitatea intre femei?

Nu exista femeie care sa nu o fi defaimat, cel putin o data in viata, pe alta. ”Uite ce par are, e mult prea bond”, ”Are sanii prea mari”, ”E prea slaba” – sunt observatii care, recunoaste, ti-au scapat si tie printre dinti la un moment dat.

Se pare insa ca exista o explicatie stiintifica si in privinta acestui comportament de rivalitate tipic feminina. Cercetatorii de la Universitatea Aberdeen, Marea Britanie, au descoperit ca in special femeile fertile au tendinta de a nega frumusetea celorlalte pentru ca simt pur si simplu amenintarea concurentei.

Studii anterioare au demonstrat ca femeile aflate la ovulatie sunt mai incisive si mai hotarate sa le calomnieze pe celelalte, nerecunoascandu-le acestora nici in ruptul capului calitatile fizice. Fenomenul sufera ceva modificari de-a lungul anilor, iar catre menopauza se pare ca femeile devin mai blande si accepta, in sfarsit, fapul ca exista exemplare mai reusite decat ele insele.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca menopauza modifica perceptia asupra atractivitatii tinerelor, iar o femeie ajunsa in aceasta perioada a vietii va tinde sa o judece pe alta doar prin prisma nivelului de feminitate. Si asta intrucat pentru ele competitia a luat sfarsit, nemaipunandu-se problema procreeri in ce le priveste si, deci, de a-si gasi un partener.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”