Depresia, boala mileniului III- soluţii pentru a o combate

FOTO: shutterstock / Depresia, boala mileniului III- soluţii pentru a o combate FOTO: shutterstock / Depresia, boala mileniului III- soluţii pentru a o combate

În decursul dezvoltării civilizaţiei sintetice (prin radio, tv, internet şi telefon), unde imitarea altor culturi a devenit o activitate des întâlnită, omul nu şi-a mai găsit liniştea. A primit mai mult decât putea duce: a văzut la alte persoane ce el nu avea sau făcea, iar dacă o tradiţie făcea într-un anumit fel, a ajuns naţiuni întregi să împrumute acele obiceiuri, afirmă psihologul Alexandru Pleşea.

“Astfel, accesibil tehnologic fiind, naţiuni întregi au început să împrumute din toate, neştiind că acea tradiţie a fost creată şi dezvoltată special pentru acel loc, într-un timp dat. Mai mult decât atât, ne-am trezit cu precepte din toate religiile în a noastră, şi din a noastră, în altele, împrumutându-se cu o viteză fantastică toate acestea de la una la alta. Problema lumii actuale stă, oricât de dur sau solemn ar sună, exact în împrumutul şi imitarea a ce fac alţii şi uitarea la ce trebuie să facem noi”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Despre omul “sintetic”, care imită… tot

Cu toate acestea, civilizaţiile actuale încă îşi păstrează rădăcinile, dar într-o clasă ascunsă sau secretă faţă de vulg. Aceste lucruri s-au rărit atât de mult, încât nu mai vezi o comunitate care să aibă expunere sau beneficii sociale. Unele dintre cele mai bine păstrate, mistice şi nealterate astfel de civilizaţii, cu un număr actual foarte mic de oameni, este în sufism (dervişi), şintoism (calea zeilor), zoroastrismul sau scrierile Veda sau Vedele (ştiinţa sacră). Celelalte religii mari, care s-au propagat cu o viteză uluitoare: creştinismul, islamismul, budismul şi hinduismul, au fost la bază oaze de sănătare spirituală şi apropiere prin anumite practici de legătura pierdută (re-ligie sau re-logos) cu Divinitatea. În zilele noastre aceste practici spirituale au fost înlocuite de altele împrumutate şi imitate din alte religii şi am ajuns într-un punct de cotitură, în care vezi creştini ducându-se la Yoga după slujbă sau musulmani care practică preceptele budiste în cel mai consecvent mod.

“O astfel de condiţie nu poate fi decât nefastă omului, deoarece el imită, fără să ştie cu exactitate (deşi crede că ştie) simbolul, puterea şi înţelegerea practicii pe care o face. Iar după multe astfel de permutări între aceste practici, omul a uitat cum ajunge la sensul creşterii conştienţei în el (scopul tuturor religiilor). Această conştienţă, pe scurt, este să ştii că eşti în timp ce faci. Iar aceste cuvinte se iau ad litteram. Iar pentru că dispoziţia omului sintetic, imitator de practici şi religii este în creştere, a apărut, fără dorinţa sau cunoaşterea lui, o anomalie, printre multe altele, care a fost denumită de unii „inteligenţi” ai vremii – depresie”, afirmă psihologul Alexandru Pleşea.

CITESTE PE EVZ.RO: Fiica Andreei Esca, cu nervii întinși la maximum....
CITESTE PE CAPITAL.RO: Raed Arafat a făcut cel mai CUMPLIT anunț: Situația...

6 soluţii simple pentru a combate depresia

„Această depresie are la baza pierderea dorinţei de creştere a conştienţei. Nedorind să aduc mai mult decât e cazul, planurile pe care oamenii şi le fac, aduc griji, iar grijile dese, aduc depresia. Iar această se poate trata prin următoarele practici: (1) Divinitatea te ajută când tu te ajuţi şi munceşti cu tine, (2) Orice din jurul tău este în afară, prin neatenţie aduci înauntru şi formezi haosul, (3) Apropierea de oameni este apropierea de ţine, (4) Catalogul cuvintelor utile trebuie folosit, nu doar ştiut, (5) Muncă zilnică produce energie pentru următoarea, (6) Distribuie altora ce vrei să primeşti tu”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

 

Citește și:
COVID-19 transmis prin lichidul seminal? Ce sugerează un nou studiu
Dieta Perricone: slăbeşti, întinereşti, eşti mai longeviv. Cum arată meniul pe o zi
Dieta reginei Letizia. Are 47 de ani şi 51 de kilograme
Dexametazona, medicamentul minune împotriva coronavirusului. Ce este şi pentru ce se foloseşte
La ginecolog în pandemie - ce teste şi analize sunt obligatorii? Ce este urgenţă? Răspunde reputatul ginecolog dr. Iosif Niculescu
Dr. Sorina Stroe, despre implantul dentar, de la prima vizită în cabinet, până la perioada de recuperare
În timp ce guvernele europene achiziţionează 400 mil. de vaccinuri anti-COVID de la AstraZeneca, Ministerul Sănătăţii din România nu a demarat nici măcar negocieri (EXCLUSIV)
GANDUL.RO: A MURIT! Familia a decis să îl deconecteze de la...
EVZ.RO: Fiica Andreei Esca, cu nervii întinși la maximum....
CAPITAL.RO: Raed Arafat a făcut cel mai CUMPLIT anunț: Situația...
IMPACT.RO: Reacția șocantă a medicilor despre noua lege a...
EVENIMENTULISTORIC.RO: Primul președinte se urcă în elicopter pe 12 iulie
DOCTORULZILEI.RO: Sursă excelentă de magneziu, potasiu, fier și vitamine....
INFOACTUAL.RO: Adela Popescu dă din casă. „Pot apărea mici contradicții,...
ANIMALZOO.RO: Cercetarea care a cutremurat lumea științifică!...
SUBSTANTIAL.RO: Moment istoric în BOR. Doi ierarhi se luptă pentru...
VOXBIZ.RO: Nu mai consuma aceste alimente crude! Poți avea probleme...
Exclusiv Online - 17.06.2020

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L.