Proiect profesional special pentru 2012: o eu mai… EU

Si mai curajoasa, si mai neincapatanata, si mai intelegatoare. Completati-va acum lista, nu asteptati sa o faca altii pentru voi.
  • Publicat:
Proiect profesional special pentru 2012: o eu mai… EU
Proiect profesional special pentru 2012: o eu mai… EU

Si mai curajoasa, si mai neincapatanata, si mai intelegatoare. Completati-va acum lista, nu asteptati sa o faca altii pentru voi.

Dupa un an in care rubrica JOB a fost dedicata feluritelor probleme de care ne lovim la birou, am decis ca in decembrie sa ne gandim la noi si doar la noi ca la o sarcina importanta de serviciu, ca la un proiect crucial pe care l-am tot amanat poate de teama, poate din lipsa de idei, un proiect care trebuie sa isi primeasca rapid termenul limita.

Americanii numesc aceste proiecte personale rezolutii si le bat in cuie in preajma Revelionului. Desigur, multe se desprind destul de repede. Conditia e sa stii cum sa le fixezi.

Foarte multi psihologi ne vor spune ca promisiunile drastice si bruste dintre ani nu doar ca nu vor reusi sa ne faca sa ne simtim mai bine (deoarece nu le vom atinge), dar ne vor face sa ne simtim mai rau (pentru ca nu am fost in stare sa ne tinem de maretul plan).

Exista mici strategii care chiar ajuta pe lungul drum de 365 de zile in care trebuie sa ajungem unde ne-am promis. Cu ajutorul lor, am reusit performanta de a bifa 5 din 6 dorinte de pe biletelul mazgalit pe 31 ianuarie 2011. Plus bonusuri.

Strategiile strategiilor

A fost facut un studiu la Universitatea din Hertfordshire la care au participat 700 de voluntari si rezolutiile lor. De la a slabi radical pana la a renunta la fumat, o relatie noua sau o slujba trasnet. 78% nu le-au bifat.

Ce au facut restul de 22%? Si-au “spart” scopurile in tinte mai mici si si-au dat cate o recompensa dupa ce le-au atins pe acestea din urma. Cine face asta are o rata medie de reusita de 35%. Cei care le-au si spus prietenilor care le sunt visurile, s-au si concentrat pe beneficiile succesului lor si au tinut un jurnal al progreselor – au o sansa de izbanda de 50%.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cui ii e frica de singuratate?
Cui ii e frica de singuratate?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”