Singuraticii prefera mancarea calda

Consumul alimentelor calde alunga starile depersive.
  • Publicat:
Singuraticii prefera mancarea calda
Singuraticii prefera mancarea calda

Oamenii au asociat intotdeauna singuratatea cu raceala sufleteasca, insa acum “relatia” dintre cei doi factori este oficiala! Psihologii au descoperit ca izolarea sociala chiar ne poate transforma in sloiuri de gheata. La propriu!

In urma unor experimente, cercetatorii de la Universitatea din Toronto au observat ca persoanele care se simt excluse, respinse de ceilalti, au o senzatie de frig pe care ceilalti nu o percep la aceeasi intensitate. Acelasi sentiment de frig il au si persoanele care se simt parasite, uitate.

Expertii sustin ca in sezonul rece, acesti oameni au tendinta de a ocoli fructele si bauturile racoritoare, in favoarea supelor si cafelei fierbinti. In mod absolut evident, senzatia de frig creste nevoia de a consuma ceva cald.

Mergand mai departe, psihologii afirma ca exista suficiente dovezi cum ca temperaturile reduse favorizeaza aparitia starilor depresive. Concluzia este ca cea mai buna terapie este caldura, daca nu cea sufleteasca, macar cea fizica.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”