Suferi des de infecţii urinare? Iată ce dezechilibre sentimentale poţi trăda

Una dintre principalele neplăceri cu care se confruntă majoritatea femeilor aproape în orice anotimp poartă numele de infecţie urinară. Când e lumea mai dragă, apare. Uneori, chiar şi când eşti sub tratament medicamentos. Se pare că nu doar bacteriile sunt de vină ci şi emoţiile noastre.
  • Publicat:
Suferi des de infecţii urinare? Iată ce dezechilibre sentimentale poţi trăda

Una dintre principalele neplăceri cu care se confruntă majoritatea femeilor aproape în orice anotimp poartă numele de infecţie urinară. Când e lumea mai dragă, apare. Uneori, chiar şi când eşti sub tratament medicamentos. Se pare că nu doar bacteriile sunt de vină ci şi emoţiile noastre.

 

În “Ghidul Complet al durerilor fizice” , editura Paralela 45, Michel Odoul descifrează limbajul corpului uman. Aşadar fiecărei afecţiuni fizice îi corespunde un dezechilibru emoţional conform medicine orientale. Iată mai multe explicaţii despre afecţiunile aparatului urinar oferite de autor:

Sistemul urinar ne permite să administrăm lichidele organice şi să eliminăm toxinele din corp. Alcătuit din rinichi şi din vezica urinară, este sistemul care filtrează, stochează şi evacuează “apele uzate” din organismul nostrum, pe când intestinal gros evacuează materiile organice. Unul elimină “solidul” în timp ce altul elimină “lichidul”. Acest rol este fundamental căci apa din corp este un vector esenţial al memoriei profunde a individului. Principiul energetic al apei este de altfel intim legat de memoria ancestrală.

Suferinţele sistemului urinar

Când acestea se manifestă, înseamnă că trăim tensiuni care vizează credinţele noastre profunde, pe care ne construim viaţa şi ce reprezintă “fundaţia” înseamnă că manifestăm frică şi rezistenţă faţă de eventualele schimbări ale vieţii noastre, că ne este teamă că vom fi destabilizaşi prin obligaţia de a ne schimba. Ele ne vorbesc şi despre neliniştile profunde, fundamentale, cum sunt teama de moarte, de o boală gravă sau de violenţă.

Rinichii: sunt organe esenţiale pentru procesul de gestionare şi de filtrare a lichidelor organice şi a sării din corp. Curăţând mai mult de 1.500 de litri de sânge pe zi, ei triază, extrag toxinele din sânge, transformându-le în urină, reglează nivelul de apă şi de săruri minerale, scoţându-le din sânge şi restituindu-le în funcţie de nevoi. Cele două organe pereche facilitează astfel capacitatea de rezistenţă şi de recuperare la efort care reuneşte complet rolul energetice.

 

Suferinţele rinichilor – vorbesc despre temerile noastre, indiferent că sunt profunde şi esenţiale (viaţa, moartea, supravieţuirea) sau în relaţie cu schimbările. Problemele renale pot însemna că întâmpinăm dificultăţi în a renunţa la obiceiuri sau vechi scheme de gândire sau credinţă. Această rezistenîă la schimbare se poate datora temerilor, unei insecurităţi, unui  refuz de a ne mişca, unei încăpăţânări în credinţe profunde pe care refuzăm să le abandonăm, deşi totul pare să ne aducă în acel punct, ca să nu spun că ne forţează. Această fixare poate duce chiar la apariţia calculilor renali. Suferinţele renale pot înseamnă, de asemenea, că am trăit o situaţie de frică violentă şi viscerală (accident, atentat) în care am văzut moartea cu ochii. Se întâmplă uneori ca, în anumite situaşii, părul (depide energetic de rinichi) să albească brusc. În sfârşit, suferinţele rinichilor pot să exprime dificultatea de a pune sau de a găsi stabilitate în viaţa noastră, de a găsi echilibrul între activitate, agresivitate şi apărare, care aparîin rinichiului stâng, şi pasivitate, ascultare şi fugă care ţin de rinichiul drept. De aceea, tensiunile renale exprimă câteodată dificultatea noastră de a decide în viaţă.

Suferinţele vezicii urinare pot traduce frica de schimbare: fie că vorbim despre obiceiuri, credinţe, scheme sau moduri de gândire. Cistitele şi alte inflamaţii arată că există în noi, în plus, o mânie faţă de atitudinea noastră. Suferinţele vezicii pot însemna, de asemenea, că ne este frică de strămoşii pe care nu îî putem depăşi. Băieţii cărora le este frică (justificat sau nu) de părinşii lor, mai ales de tată sau uneori de reprezentările lor (bunici, profesori) exprimă acest sentiment prin enurezis (pipi în pat). Fetele au mai degrabă tendinţa de a exprima aceleaşi temeri prin cistite repetate.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”