Paris: ce e de văzut

Paris reprezintă romantismul în adevăratul sens al cuvântului, dar este, în acelaşi timp, un oraş încărcat de istorie. În general, nu trebuie să rămâi doar pe străzile din centru pentru a te încărca cu parfumul lui.
  • Publicat:
Paris: ce e de văzut

Paris reprezintă romantismul în adevăratul sens al cuvântului, dar este, în acelaşi timp, un oraş încărcat de istorie. Cu alte cuvinte, poate fi locul ideal pentru o evadare. În general, nu trebuie să rămâi doar pe străzile din centru pentru a te încărca cu parfumul lui. De aceea, îţi recomandăm o plimbare prin grădinile Palatului din Fontainebleau şi o cină într-un restaurant cochet, cu muzică live, în cartierul Belleville, unde s-a născut Edith Piaf.

Care ar fi hotelurile de 3 şi 4 stele unde poţi locui în această perioadă: Hotelurile potrivite pentru  cei care vor nopţi pline de romantism: My open Paris, Hyatt Regency Paris Etoile, Holiday Inn Paris Notre Dame. „În funcţie de hotelul şi zona alesă, bugetul de cazare pentru o vacanţă de 5 – 7 zile, pentru două persoane, la Paris, poate fi cuprins între 1.600 de euro şi chiar 50.000 de euro”, spune Stefano Iervolino, reprezentantul agenţiei de turism Fly Go, pentru Ce se întâmplă, doctore?

Ce poţi vizita la Paris: Dacă ajungi la Paris, nu trebuie să ratezi o vizită la Muzeul Luvru (Musée du Louvre). „Pregăteşte-te, însă, să petreci cel puţin o jumătate de zi în cel mai mare muzeu de artă şi istorie din Franţa, pe de-o parte, fiindcă este cel mai vizitat din Paris, pe de alta, fiindcă vei avea momente în care nu te vei putea desprinde din anumite încăperi, unde piese celebre îţi vor capta toată atenţia. Vei putea admira aici Gioconda de Leonardo da Vinci, Venus din Milo şi Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix.

Catedrala Notre Dame, cunoscută, în primul rând, datorită legendei lui Quasimondo, cocoşatul lui Hugo, este o minune a arhitecturii gotice, una dintre cele mai întunecate din lume. Aici, îţi recomand să urci în turnurile deschise vizitatorilor, pentru o privelişte fără concurenţă asupra oraşului’’ , mai spune Iervolino.

Fă-ţi timp şi pentru o plimbare de o zi în apropierea Parisului, în oraşul Versailles, unde vei vizita Palatul cu acelaşi nume. „Nu ai nevoie de ghid pentru această vizită, de fapt, chiar îţi recomand să te plimbi în voie prin Palat şi grădini, fără o ţintă anume! Aminteşte-ţi, totuşi, când vei ajunge în Sala Oglinzilor, că te afli într-un loc încărcat de istorie, în care s-a semnat tratatul ce a marcat sfârşitul Primului Război Mondial.

Pasionaţii de fotografie vor găsi cadre minunate şi extrem de grăitoare pentru Paris la Tour Eiffel. Pentru cei romantici, o croazieră pe Senna este recomandarea mea. Dacă mai ai timp, vizitează şi Muzeul de ceară Grevin Wax, dar ultima seară dedic-o unui spectacol de cabaret la Moulin Rouge’’, adaugă specialistul.

Unde poţi face cumpărături sau te poţi relaxa: Cumpărăturile se pot face în centru, unde sunt foarte multe magazine, pentru toate buzunarele. „Te poţi relaxa într-o croazieră pe Senna, în parcurile oraşului – îţi recomand să rămâi câteva zeci de minute în Grădinile Tuileries, după ce ai vizitat Muzeul Luvru, şi să îţi încarci bateriile pentru următorul obiectiv pe care ţi-ai propus să îl vezi! Şi dacă îţi place să admiri la pas străzi, case frumoase şi oameni în vervă, înseamnă că te vei relaxa plimbându-te, în ritmul tău, pe străduţele în pantă din cartierul Montmartre’’.

Unde poţi merge la picnic: „Recomandarea mea este fără doar şi poate Parc Bois de Boulogne, din arondismentul 16 al Parisului. Ce-l face prima mea alegere? Faptul că totul este natural aici şi te poţi bucura de frumuseţea naturii necosmetizată de peisagişti sau arhitecţi”, afirmă Stefano Iervolino.

Restaurantele unde poţi lua o masă pe cinste: Le Petit Châtelet – Ledoyen – Plaza Athénée – Le Coup de Torchon.

Preparatele pe care trebuie să le  guşti: „Mă voi opri la 5 preparate pe care chiar nu trebuie să le ratezi când ajungi la Paris sau în orice alt oraş din Franţa: Soupe gratinée à l’oignon, Quiche lorraine, Boeuf bourguignon,  Raclette, Foie gras. Cu siguranţă, vei vrea să afli cea mai bună reţetă, pentru a le prepara şi tu acasă, dacă eşti bucătar în timpul liber, sau le vei căuta savoarea în restaurantele cu specific franţuzesc de la noi, când vei reveni în ţară.

Şi chiar dacă am spus că voi face top 5 recomandări, merg puţin mai departe, şi te îndem ca dimineţile pariziene să le începi cu un croissant, alături de o cafea, la o măsuţă înghesuită, pe un trotuar, într-un cartier boem’’, susţine Stefano Iervolino.

Ce nu poţi rata la Paris: Dacă stai doar câteva ore în Paris, poate între două avioane, îţi poţi lua din timp un bilet la spectacolul celui mai faimos cabaret din lume: Moulin Rouge! Nu doar că nu vei regreta, însă vei păstra o amintire ce cu greu va fi detronată, indiferent câte ţări vei vizita.

Cât costă o vizită la Muzeul Figurilor de ceară sau la Luvru: Un bilet la Muzeul Grevin costă 23 euro, iar pentru o vizită la Muzeul Luvru vei plăti 20 euro.

Pe ce nu merită să dai banii:„Asta este în funcţie de gusturile fiecăruia şi de scopul călătoriei, dar cred că poţi vizita anumite muzee fără ghid”, adaugă specialistul.

Care ar fi locul care ascunde cea mai frumoasă poveste şi trebuie vizitat de turişti: Muzeul Luvru este recomandarea mea pentru cele mai frumoase poveşti şi cele mai multe surprize plăcute, oricât te-ai fi documentat înainte de a-l vizita şi indiferent de câte ori îi calci pragul, vei descoperi ceva nou de fiecare dată.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”