Turism de aventura în Africa: Etiopia – 5 atractii turistice

Vulcani activi, specii endemice, traditii si cultura unice, vestigii istorice, bucatarie savuroasa, oameni frumosi si ospitalieri, toate acestea fac din Etiopia o destinatie turistica de top pentru turismul de aventura.
  • Publicat:

Am decolat de pe aeroportul Otopeni pe 20 aprilie 2016 si am aterizat la Addis Ababa, capitala Etiopiei, pe 13 Miaziah 2008, dupa calendarul etiopian. Acesta are 12 luni a cate 30 de zile si o a 13-a luna numarand 5 sau 6 zile (in anii bisecti). Anul nou incepe pe 12 septembrie.
Dar aceasta nu este singura ciudatenie. In caz ca vreti sa stabiliti o intalnire, tineti cont ca etiopienii socotesc ora 0 la 6 dimineata!

Ca suprafata, Etiopia este de 5 ori mai mare decat Romania, relieful sau divers incluzand cel mai jos loc de pe pamant (in depresiunea Danaquil), dar si varfuri de peste 4000 de m in Muntii Simieni. Vulcani activi, specii endemice, traditii si cultura unice, vestigii istorice, bucatarie savuroasa, oameni frumosi si ospitalieri, toate acestea fac din Etiopia o destinatie turistica de top pentru turismul de aventura.
Addis Ababa este a treia capitala din lume ca altitudine, aceasta ajungand pana la 3.200m in zonele cele mai inalte are orasului.

Etiopia, tara reginei din Saba, este considerata tara cu cele mai frumoase femei din lume. De departe cea mai interesanta tara din Africa, Etiopia este inca o destinatie turistica putin cunoscuta.
Depresiunea Danaquil, cel mai jos loc de pe pamant, colorat intr-un mod incredibil, vulcanul Erta Ale care adaposteste un lac de lava incadescenta, biserici ortodoxe ancestrale sapate in stanca la inaltimi ametitoare, triburi izolate, fauna endemica, traditii, bucatarie apetisanta si oameni ospitalieri, toate acestea va invita la o aventura de neuitat!

Etiopia pare desprinsa dintr-un basm, atat de ireale sunt frumusetile acestei tari: de la regiuni de desert, in zonele estice ajungi la paduri tropicale care se intind in partea de nord si in partea de sud-vest. Un taram al istoriei universale, unde se spune ca s-ar gasi Chivotul Legii (un obiect descris in Biblie care ar contine tablitele de lut cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai), traditii ce dateaza de 3.000 de ani, ceremonii sacre ortodoxe, ritualuri fascinante ale triburilor vechi, folclor islamic.

Etiopia este al doilea stat din istorie (dupa Armenia) care a adoptat crestinismul ca religie de stat; cu cei peste 35 milioane de adepti, Biserica Ortodoxa Etiopiana este a doua ca marime dupa Biserica Rusa.

Iata cateva dintre punctele turistice de atractie ale Etiopiei:

1. Cascadele Nilului Albastru

Reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Etiopiei. Numite si Tis Abay (apele care fumega), caderile spectaculoase de apa ajung pana la inaltimi de 45 m.

2. Depresiunea Danaquil si vulcanul Erta Ale

Depresiunea Danaquil este unul dintre cele mai neprimitoare locuri de pamant dar in acelasi timp unul dintre cele mai colorate si mai spectaculoase. O zanoa vulcanica ce culmina cu craterul vulcanului Erta Ale ce arunca lava intr-un spectacol incadescent.

3. Lalibela, oraşul sfant al creştinilor etiopieni

Localitatea Lalibela se afla pe o stanca vulcanica si a fost initial cunoscuta sub numele de Roha. Orasul a fost mai tarziu numit Lalibela, atunci cand regele cu acelasi nume a construit bisericile din piatra (sfarsitul sec 12, inceputul sec 13).
In prezent, este considerata una dintre cele mai mari minuni arhitecturale etiopiene si este pe locul 8 in lume in topul UNESCO al celor mai incredibile situri ale istoriei.
Sunt peste 200 de biserici in Regiunea Lalibela, unele ascunse in pesteri adanci, denumite biserici monolit, minuni arhitecturale ale lumii.

4. Muntii Simien

Aflati la peste 3000 metri, muntii Simien sunt faimosi pentru peisajele incredibile si pentru speciile de animale insolite, pe care nu le gasesti altundeva in lume. Ibex-ul, de exemplu, un fel de capra neagra, babuinii gelada si lupul etiopian. De neratat o expeditie de trekking catre cel mai inalt varf al Etiopiei, Ras Dashen, 4.533 m.

5. Triburi vechi etiopiene – Oameni Surma

Oamenii Surma este denumirea oficiala pe care Guvernul Etiopian o acorda grupurilor Suri, Mursi si Me’en, care locuiesc in sudul Sudanului si in Etiopia de Sud – Est. Sunt celebri pentru felul in care isi ornamenteaza fata si corpurile. Cercurile introduse in buza de jos si in lobul urechii, penele si oasele prinse pe corp, picturile complicate de pe piele sunt numai cateva dintre caracteristicile pentru care Surma au devenit cunoscuti in lume, prin intermediul nenumaratelor documentare tv.

Articol realizat de Radu Vatcu (ghid turistic si alpinist, pasionat de turismul de aventura, ce organizeaza expeditii in toata lumea, inclusiv in Etiopia).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”