Dieta cu care slăbeşte Ioana Ginghină

Ioana Ginghină a adoptat un stil de viaţă sănătos, iar rezultatele au fost pe măsură. Actriţa a exclus din alimentaţie pâinea, carnea, zahărul, dar şi dulciurile.
  • Publicat:
Dieta cu care slăbeşte Ioana Ginghină

A renunţat la zahăr, pâine şi carne, a adoptat un regim de viaţă sănătos, şi-a redobândit formele de altădată şi arată mai bine ca niciodată. Despre încercările care au făcut-o mai puternică, despre dietele pe care le adoptă, ritualul ei de îngrijire, relaţia cu Alexandru Papadopol şi familia frumoasă pe care o au, Ioana Ginghină a povestit într-un interviu pentru Ce se întâmplă, doctore?! Iată care sunt secretele frumoasei actriţe!

Ce se întâmplă, doctore: Câte kilograme te-ai îngrăşat cel mai mult de-a lungul timpului? Cum ai reuşit să scapi de ele?

Ioana Ginghină: În urma unui tratament de fertilizare, pe care l-am făcut acum 4 ani, m-am îngrăşat 8 kg faţă de greutatea mea. Am înţeles de ce le pusesem, aşa că nu am disperat să le dau jos, mai ales că stresul meu nu era dat de kilograme, ci de faptul că nu mai rămâneam însărcinată. Le-am dat jos în timp, cu o alimentaţie sănătoasă, dar am urmărit să fiu bine, nu neapărat să slăbesc. Abia acum am ajuns să cântăresc cât aveam în urmă cu 4 ani.

CSID: Crezi în diete? Ai urmat vreodată o dietă dură, care ţi-a făcut rău?

Ioana Ginghină: Cred în diete şi ţin în continuare diete de detoxifiere, pentru că am văzut nu doar că slăbeşti, dar îţi resetezi organismul. Până acum nu am ţinut o dietă care să-mi facă rău.

CSID: În general, ce faci ca să arăţi aşa? Cum scapi de cele câteva kilograme pe care le acumulezi? Care sunt restricţiile?

Ioana Ginghină: Încerc să nu mă mai îngraş ca să nu mai am de ce să vreau să slăbesc. Am renunţat la zahăr şi pâine, le mai mănănc doar ocazional, am exclus şi carnea, mă feresc de mâncarea care îngraşă. Eu sunt o gurmandă, îmi place să mănânc în cantităţi mari, însă am lucrat mult cu mine ca să reuşesc să mănânc puţin, des şi sănătos.

Ioana Ginghină: dieta cu care se menţine

CSID: Concret, ce mănânci într-o zi?

Ioana Ginghină: Hai să luăm ca exemplu ziua de azi. Este postul Sfintei Maria şi nu mănânc produse animale. Dimineaţa am mâncat o îngheţată raw vegană din banană, unt de arahide şi miere. La prânz o salată cu roşii, ceapă, avocado, iar la cină vinete umplute cu roşii şi tofu, la cuptor.

CSID: Apă plată sau sunt permise şi băuturile accidulate?

Ioana Ginghină: Doar apă. Poate fi şi minerală.

CSID: Care este desertul pe care nu îl refuzi niciodată? În general, mănânci prăjituri?

Ioana Ginghină: Dulciurile erau viciul meu. Apoi le-am înlocuit cu reţete raw vegane, dar tot nu era bine, pentru că şi acestea îngraşă, chiar dacă sunt sănătoase. Acum refuz orice desert dacă nu este o ocazie specială.

CSID: Ai fost vreodată la nutriţionist?

Ioana Ginghină: Nu, pentru că nu am avut nevoie. Principiile le ştiu foarte bine, practica “mă omoară”.

CSID: Ce i-ai recomada unei persoane care vrea să scape de 5-10 kilograme, ce ar trebui să facă?

Ioana Ginghină: Să înceapă o dietă care să-i devină, treptat, stil de viaţă. De slăbit nu este aşa greu, însă e dificil să te menţii. Să renunţe la zahăr, făinoase şi să bea doar apă, nimic altceva.

CSID: Care a fost cea mai drastică schimbare de look la care ai recurs pentru un rol?

Ioana Ginghină: Până acum n-am avut cereri de schimbare de look drastice. Anul trecut, când filmam la “O gramadă de caramele”, de la sezonul 1 la sezonul 2, m-am vopsit din blond în brunet. Am revenit la culoarea mea naturală. Am rămas la fel până în ziua de azi, pentru că îmi place mai mult.

Ioana Ginghină: ritualul de îngrijire

CSID: Ce foloseşti pentru păr?

Ioana Ginghină: Folosesc produse naturale, fără parabeni. Îmi place să îmi dau cu ulei de cocos pe tot părul şi să stau aşa cel puţin două ore înainte să îl spăl.

CSID: Cum îţi protejezi tenul vara?

Ioana Ginghină: Folosesc o cremă cu factor de protecţie 50 şi în restul timpului 20-30. Vara nu fac nimic special decât acasă, gomaj şi aplic câte o mască. Pregătesc însă terenul pentru sezonul cald în restul anului. Merg la salon unde fac tratamente cu radiofrecvenţă.

CSID: Ce faci pentru celulită, vergeturi?

Ioana Ginghină: Îmi place să am grijă de pielea mea, fac gomaj o dată pe săptămână şi mă ung zilnic, după duş, cu unturi naturale. Fac masaj regulat şi împachetări, dar toate acestea nu urmăresc celulita sau vergeturile, ci să am o piele sănătoasă şi hidratată.

CSID: Care sunt schimbările la care recurgi vara, asta ca să arăţi bine pe plajă?

Ioana Ginghină: Beau multă apă şi încerc să mă bronzez cât mai repede şi frumos. Am avantajul că stau la curte.

CSID: Care este accesoriul de care nu te poţi despărţi?

Ioana Ginghină: Sunt dependentă de ceas.

CSID: Când ai fost ultima oară la medic? De ce?

Ioana Ginghină: Merg în fiecare an la medic pentru analizele de prevenţie. De curând am făcut o ecografie abdominală.

CSID: Care sunt intervenţiile la care ai recurs până acum?

Ioana Ginghină:  Până acum am recurs doar la intervenţii noninvazive, mezoterapie, tratamente cu radiofrecvenţă etc.

Ioana Ginghină, despre pierderea primei sarcini

CSID: Care a fost cel mai greu moment din viaţa ta, unul care te-a şi marcat într-un fel?

Ioana Ginghină: Mi-a fost greu când am pierdut prima sarcină, acum 11 ani. Mi-a fost greu să înţeleg de ce mi se întâmplă mie asta.

CSID: Te-ai confruntat şi cu depresia?

Ioana Ginghină: Nu pot spune că nu am avut stări de anxietate, în diferite momente ale vieţii, însă nu de depresie.

Ioana Ginghină, femeia, la 20 şi 40 de ani

CSID:  Care au fost trăirile care te-au marcat la 20, 30 de ani, 40 de ani?

Ioana Ginghină: Grea întrebare. La 20 de ani, credeam că ştiu exact cum stau lucrurile şi de ce am nevoie, dar nu a fost aşa. Am trecut printr-o serie lungă de suferinţe şi frustrări, dar nu a fost în zadar. La 30 de ani, îmi întemeiam o familie. Am devenit mamă şi soţie, am început un alt drum. A fost o vârstă magică pentru mine. Acum, la 40, simt că am crescut, că m-am maturizat şi că mă apropii de femeia în care vreau să mă transform.

CSID: Trec femeile printr-o criză la 30 sau 40 de ani. Tu ai simţit-o?

Ioana Ginghină: Nu ştiu exact. La 30 de ani nu am simţit nimic. Eram în plină ascensiune, îmi clădeam familia, eram foarte bine. Acum, la 40 de ani, mi-a fost mai greu. Copilul meu creşte şi nu mai are nevoie atât de mare de mine, eu simt că am trecut în a doua parte a vieţii şi pot spune că nu mi-a fost uşor. Încă mă gândesc la ce înseamnă viaţa şi mă sperie puţin bătrâneţea, dar nu ca şi aspect fizic, doar ca neputinţă.

CSID: Ai şi regrete? Există lucruri care ţi-ar fi plăcut să fi decurs astfel?

Ioana Ginghină: Nu pot spune că am regrete în ceea ce mi-a dat destinul, regretul este că nu am ştiut să mă bucur cât mai mult de fiecare întâmplare din viaţa mea. Acum am învăţat asta, dar e păcat că nu am ştiut să aplic şi la 20 de ani.

CSID: Surpriza cu care soţul tau te-a surprins de curând?

Ioana Ginghină: Acum câteva zile ne-a adus (mie şi Ruxandrei) câte un trandafir. Nu era o zi specială, dar a simţit să facă asta pentru noi. Alexandru nu este genul care să mă surprindă cu cadouri scumpe sau surprize de mari proporţii, însă îmi arată constant că se gândeşte la mine. Îmi cumpără flori, cărţi şi audiobook-uri.  

CSID: Ultima investiţie făcută? 

Ioana Ginghină:  În cadrul business-ului meu, MiniArtShow by Ioana Ginghina, fac o gramadă de investiţii. Ultima este într-un proiect de suflet pe care mi-am dorit să-l aduc în România. Se numeşte  Brave Kids şi va reuni 34 de copii din 5 ţări; Iran, Polonia, Bulgaria, Moldova şi Romania vor lucra intens la un spectacol, pe care îl vom prezenta pe data de 25 august ora 18:30 în parcul IOR. Este un proiect mare, greu dar frumos. Aceşti copii stau la familii gazdă şi se întâmplă o gramadă de activităţi frumoase

CSID: Care este cel mai costisitor dar pe care ţi l-ai făcut de curând?

Ioana Ginghină:  Mi-am comandat 9 rochii de pe un site. Erau reduceri, dar să nu mai spuneţi la nimeni.

Ioana Ginghină, despre momentele care i-au pus viaţa la încercare

CSID: Care a fost cel mai nebunesc gest pe care l-ai făcut în această viaţă?

Ioana Ginghină: Am făcut un gest nebunesc pentru mine, la o vârsta fragedă, în care inconştienţa este la cote maxime. Am sărit cu parapanta fără instructaj sau ceva pregătire. Pur şi simplu ne-am dat drumul de pe un munte. Aveam doar 17 ani. M-am izbit rău de tot de o stancă, a fost groaznic, dar ştiu că mi-a plăcut. Apoi, la 18 ani, am făcut Bungee Jumping. N-aş mai face asta în viaţa mea.

CSID: Preparatul culinar cel mai ciudat pe care l-ai mâncat în viaţa asta?

Ioana Ginghină:  Cel mai ciudat a fost când, în urmă cu câţiva ani, mi-a gătit mama porumbel. L-am mâncat, dar a fost ciudat sentimentul.

”Iubirea înseamnă să îl accepţi pe cel de lângă tine aşa cum este el. Nu trebuie să îi ceri nimic în schimbul iubirii tale”

CSID:  Care va fi cel mai important sfat pe care i-l vei da fiicei tale, Ruxandra?

Ioana Ginghină:  Mi-ar plăcea să ştiu că Ruxandra se va bucura de viaţă în fiecare clipă. Aş vrea să ştie că bucuria vine din lucruri mărunte.

CSID:  Cum defineşte dragostea Ioana Ginghină? Dar fericirea?

Ioana Ginghină: Pentru mine, iubirea înseamnă să îl accepţi pe cel de lângă tine aşa cum este el. Nu trebuie să îi ceri nimic în schimbul iubirii tale. Ştiu, nu e uşor, dar asta e dragostea.

Fericirea vine din lucruri mărunte. Sunt fericită când toţi ai mei sunt bine, sănătoşi şi avem linişte şi iubire în familie.

Foto: arhivă personală, Snapyourmoment

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân