Kinga Sebestyen, alimente pe care să le eviţi de Crăciun. Cu ce să le înlocuieşti

Kinga Sebestyen ne vine în ajutor cu sugestii ale alimentelor pe care trebuie să le evităm de Crăciun, dar şi cu ce să le înlocuim.
  • Publicat:
Kinga Sebestyen, alimente pe care să le eviţi de Crăciun. Cu ce să le înlocuieşti

Nu este deloc dificil ca până şi de sărbători să avem o alimentaţie sănătoasă, mai ales dacă suntem atenţi la preparatele din care ne înfruptăm. Sunt câteva alimente la care trebuie să fim atenţi pentru că, în urma consumului lor, silueta şi sănătatea noastră pot avea efecte nedorite. În perioada sărbătorilor de iarnă, organismul este agresat, iar asta din cauza meselor bogate în zahăr şi grăsimi, mai ales după o perioadă de post.

Kinga Sebestyen, celebra antrenoare care a făcut cunoscut în România fenomenul Kangoo Jumps, vine în ajutorul nostru cu câteva sugestii care să ne ajute să nu ne compromitem silueta în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind eficiente mai ales dacă renunţăm la câteva alimente din meniul de Crăciun.

“Este foarte simplu să te bucuri de atmosfera de sărbători chiar fără a ne agresa organismul. Crăciunul nu înseamnă să mâncăm până nu mai putem, în special alimente cu grăsimi, zahăr şi mulţi conservanţi, pe care le găsim în magazine. Aveţi grijă de sistemul vostru digestiv, de colesterol şi de siluetă. Stratul de grăsime se depune repede şi se elimină greu apoi. Scoateţi din meniul de Crăciun aceste preparate: ketchup, maioneză, cârnaţi, cremvurşti, şunca, mezelurile, pizza, îngheţata, prăjiturile din făină albă cu creme, dressingurile pentru salata. Dacă vă este poftă de aceste alimente, măcar gustaţi din ele, consumaţi în cantităţi mici, apoi echilibraţi cu alimente care ard caloriile sau care sunt benefice pentru eliminarea toxinelor. Acestea sunt: ananasul, grapefruit, rodie, scorţişoară, ardei iute, mere, ceai verde, quinoa. Vă recomand, chiar dacă staţi acasă ori sunteţi în vacanţă, să faceţi măcar 10 minute de mişcare zilnic. Este important să nu dăm ocazia organismului să îşi încetinească şi mai mult metabolismul. Mai bine să îl menţinem activ cât de cât, decât să avem o perioadă lungă de sedentarism şi apoi să ne chinuim la sală ori cu diete stricte”, recomandă Kinga Sebestyen.

Aşadar, exerciţiile fizice sunt ideale chiar dacă suntem în vacanţă, iar mesele copioase trebuie date uitării sau cel puţin consumate moderat. Până la urmă, ne putem satisface pofta de dulce doar gustând. În plus, Kinga Sebestyen ar trebui să fie o sursă de inspriaţie pentru silueta pe care o are la 44 de ani, energia şi motivaţia de care dă dovadă în fiecare zi, mai ales că se antrenează chiar şi în timpul liber, reuşind să ardă 1000 de calorii cu ajutorul exerciţiilor corespunzătoare.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”