Maşina care merge cu…aer, un vis devenit realitate

Indienii de la compania Tata Motors intenţionează să lanseze în viitorul foarte apropiat un automobil care, în loc de benzină sau motorină, funcţionează doar cu ajutorul aerului comprimat. Astfel, maşina Airpod, cum a fost numită invenţia companiei care deţine brandurile Jaguar şi Land Rover, ar putea fi pe lista de dorinţe a multora dintre noi, mai ales dacă ţinem cont de costurile de achiziţie, uşurinţa cu care poate fi manevrat autovehiculul şi emisiile poluante extrem de reduse, dacă nu chiar inexistente.
  • Publicat:
Maşina  care merge cu...aer, un vis devenit realitate

Indienii de la compania Tata Motors intenţionează să lanseze în viitorul foarte apropiat un automobil care, în loc de benzină sau motorină, funcţionează doar cu ajutorul aerului comprimat.

Astfel, maşina Airpod, cum a fost numită invenţia companiei care deţine brandurile Jaguar şi Land Rover, ar putea fi pe lista de dorinţe a multora dintre noi, mai ales dacă ţinem cont de costurile de achiziţie, uşurinţa cu care poate fi manevrat autovehiculul şi emisiile poluante extrem de reduse, dacă nu chiar inexistente.

Această tehnologie nu este o noutate, ideea de bază fiind creată încă din anul 1991 când inginerul Guy Negre, prin intermediul tehnologiei MDI, a contribuit la construirea mai multor produse, în încercarea de a găsi soluţia pentru motorul care să nu polueze, dar care să dezvolte suficienţi cai putere pentru ca maşina să fie dorită de clienţi.

Cu toate acestea, lucrurile s-au împotmolit şi nimic nu s-a concretizat, până în momentul în care Tata Motors a readus în discuţie această tehnologie şi a început să aducă îmbunătăţiri la ideile deja existente. Astfel, ajunşi în 2013, indienii declară că sunt pregătiţi să înceapă producţia de astfel de maşini eco iar viteza cu care va putea rula autovehiculul este de 100 de kilometri la oră. În acest ritm, până la sfârşitul anului, este foarte posibil ca maşina ieftină şi nepoluantă să devină realitate.

Sursa: theverge.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân