Sarcina a vindecat-o de egoism

De Adriana Bahmuteanu si casatoria ei cea nelipsita de nabadai a auzit toata lumea.
  • Publicat:
Sarcina a vindecat-o de egoism
Bahmuteanu

De Adriana Bahmuteanu si casatoria ei cea nelipsita de nabadai a auzit toata lumea. Insa noi vrem sa va prezentam o alta fata a ziaristei, mult mai calma, mai calda, mai optimista, mai energica: cea de viitoare mamica.

Mare bucurie in familia Prigoana: peste patru luni se va imbogati cu un nou membru – un baietel. Ca publicatie interesata de sanatate, frumusete, sport si familie nu puteam rata un asemenea subiect si am sunat-o pe Adriana. Drept urmare, am fost invitati la celebra resedinta pentru sedinta foto si interviu. Ati observat ca femeile insarcinate au o alura si un zambet aparte si o pofta de viata incredibila? Asa este si ea. „Sarcina m-a facut mai responsabila si m-a vindecat de egoism”, spune Adriana. Pentru inceput, viitoarea mamica ne-a aratat cateva exercitii fizice recomandate femeilor insarcinate.

Medicii chiar recomanda femeilor sa continue si in timpul sarcinii stilul de viata (sanatos). Spre exemplu, cele care practicau sport in mod regulat, nu trebuie sa renunte, ci din contra sa faca exercitii usoare, speciale. Acestea au rolul de a diminua durerile de spate, normale in aceasta perioada, de a pregati corpul pentru travaliu. Din fericire, sarcina ei decurge normal, fara incidente prea mari, se simte bine, are multa energie, nu ca nu ar fi avut vreodata… La inceput, a avut o mica problema, un hematom, dar a mers la spital, a urmat tratamentul si totul a fost OK. De aceea, orice simptom care da de gandit trebuie semnalat medicului curant.

Multe lichide si fara E-uri
In ceea ce priveste alimentatia, Adriana alege alimente cat mai naturale, fara prea multe E-uri. Opteaza pentru legume si fructe. La capitolul 2 litri de apa pe zi, ea este campioana: consuma cu sfintenie mult mai multa, ajungand chiar si 6 litri de lichide pe zi. Ei ii place apa plata, ca si catelului ei, de altfel. Nu a avut greturi si nici pofte speciale.

Baby doll si platforme

Faptul ca este insarcinata nu a insemnat o schimbare radicala in garderoba ei, mai ales ca anul acesta sunt la moda rochitele si topurile tip baby-doll, ideale si pentru femeile insarcinate. Inainte purta tocuri inalte, iar acum alege sandalele platforma, foarte comode, tocurile nefiind recomandate in aceasta perioada. Nu este adepta hainelor de firma. „Am haine mai ieftine, mai scumpe, le cumpar dupa cum imi plac, nu dupa eticheta.” Pentru micut inca nu a facut cumparaturi, toate achizitiile le va face la momentul potrivit.

Ritualuri de frumusete

„Am vreo suta de creme, pentru fiecare particica a corpului”, ne-a marturisit ea. Acum foloseste pentru fata o crema hidratanta de la La Prairie, cu SPF bineinteles. Pentru perioada sarcinii, a ales gama Mustela, speciala pentru viitoare mamici si copii. „Cand ma dau seara pe burta cu creme, sotul meu vrea si el, caci si el are burta…”, glumeste ea. Mascara perfect inseamna pentru ea unul de la Estelle Lauder. Apropo, si-a facut extensii la gene si este foarte multumita de efect.

Ii place sa experimenteze procedee de infrumusetare noi, iar cand va veni momentul, nu va ezita sa faca o vizita la medicul estetician pentru injectii cu toxina botulinica sau alte mici interventii menite sa prelungeasca tineretea pielii. Nu face parte din categoria femeilor care nu suporta parfumurile sau anumite mirosuri in timpul sarcinii, din contra foloseste mai multe. In privinta parfumului personal este fidela unuia singur: Boudoir de la Vivienne Westwood. O data pe luna merge la cosmetica pentru un tratament facial. Nu-i place sa petreaca mult timp prin saloane sau la coafor, mai ales ca este foarte ocupata.  

Servicii medicale de calitate si la noi
De curand a fost in America. Calatoria cu avionul a fost obositoare, dar nu atat incat sa-i creeze probleme. Acolo a efectuat si o ecografie si, apropo, a tinut sa precizeze ca nu exista diferente importante intre serviciile medicale oferite de clinicile americane si cele particulare din Romania. Isi doreste sa nasca natural. Ii uram sarcina usoara si un bebe sanatos!
 

Foto: Victor Ciupuliga

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”