Vedetele autohtone se implică într-o campanie împotriva cerşetoriei

Irina Mohora, prezentatoarea emisiunii Lozul cel Mare de la TVR şi Vicepreşedinta Asociaţiei Zâmbetul Îngerilor (A.Z.I.) a iniţiat, alături de alţi câţiva oameni, campania de prevenire a cerşetoriei numită "Sandwich-ul de la miezul nopţii".
  • Publicat:
Vedetele autohtone se implică într-o campanie împotriva cerşetoriei

Irina Mohora, prezentatoarea emisiunii Lozul cel Mare de la TVR  şi Vicepreşedinta Asociaţiei Zâmbetul Îngerilor (A.Z.I.) a iniţiat, alături de alţi câţiva oameni, campania de prevenire a cerşetoriei numită „Sandwich-ul de la miezul nopţii”. Demersul are ca scop prevenirea  şi combaterea traficului de persoane implicate în acest fenomen, urmărind informarea şi responsabilizarea publicului larg cu privire la stilul de viaţă al persoanelor care trăiesc pe stradă. De asemenea, cu ajutorul voluntarilor, se vor demara acţiuni de hrănire a cerşetorilor, astfel eliminându-se pretextul pentru care majoritatea cerşesc: nevoia de hrană.

„Împreună cu voluntarii şi partenerii implicaţi în acest proiect, organizăm, colectăm şi distribuim hrană către cerşetori, persoane care trăiesc pe stradă sau provin din medii dezavantajate socio-economic. Este important ca oamenii să se informeze şi să ia atitudine.

Mai exact, să afle despre demersul nostru, să transmită mai departe şi data viitoare, când la semafor un cerşetor le va bate în geamul maşinii, să nu le mai dea bani şi să îi îndrume către locaţiile noastre pentru a-i hrăni”, spune vedeta tv.

„Înainte de a da mărunţişul din buzunar cerşetorului, gândiţi-vă de două ori unde vor ajunge acei bani. De cele mai multe ori aceşti oameni nu cerşesc de bună voie ci pentru că sunt forţaţi, mutilaţi şi exploataţi de reţele de traficanţi, o adevărată Mafie! Pe ei îi îmbogăţim… Gândiţi-vă că dacă dăm bani unui cerşetor azi, nu facem altceva decât să ne asigurăm că mâine acel om va fi în acelaşi loc, făcând acelaşi lucru.

Nu aşa ajutăm! Împreună putem să îi facem să vadă dincolo de opţiunile pe care le oferă strada. Îmi doresc ca acestă campanie pe care am iniţiat-o să se transforme într-o mişcare socială şi să realizăm că facem asta şi pentru noi, pentru a avea o comunitate mai sigură, mai curată şi mai frumoasă! Sistemul social este singurul care poate descuraja traficul de persoane şi cerşetoria, dar sistemul social suntem noi” , adaugă Irina Mohora.


În campania de  prevenire a cerşetoriei, Irina a cooptat mai multe persoane publice pe care le-a rugat să-i sară în ajutor. Acestea poartă numele generic de Ambasadorii A.Z.I.: Andrei Nourescu, Jojo-Cătălina Grama, Adina Buzatu,  Iris, Proconsul,  Kripton, Annes, Alexandra Ungureanu,  Maria Radu, Eda Marcus, Cristina Soare, Sonia Argint Ionescu, Andreas Petrescu, Jukebox, Jakob Hausmann, Florin Dobre, Raluca Lazarut, Crisa Kyra, Bogdan Vlădău, Cristina Şoloc, Cristian Samfira, Leonard Doroftei.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân