Ziesel, un snowmobil cu şenile pentru amatorii de off-road extrem şi nu numai

Inginerii austrieci de la compania Mattro Mobility Revolutions au inventat o jucărie simpatică pe şenile care promite celor cu chef de aventură senzaţii tari pe pârtie.   De asemenea, maşinăria este un instrument grozav şi pentru persoanele cu dizabilităţi sau care suferă de paralizii, permiţându-le controlul cu ajutorul unui simplu joystick.

“Ziesel”-ul, cum a fost botezat acest mini-tanc pe şenile, cântăreşte 210 kilograme şi costă aproximativ 22.000 de euro, un preţ destul de ridicat dar care, spun producătorii, este justificat .


Modelul acesta le permite persoanelor cu dizabilităţi să meargă extrem de sigur pe teren accidentat, lucru care nu este posibil cu un scaun normal.

Mai mult, scăunelul poate ajunge până la 35 de kilometri pe oră, iar motorul este alimentat de o baterie litiu-ion ce poate fi încărcată la priză.

De asemenea, snowmobil-ul este prevăzut cu sistem de încăzire propriu, pentru situaţiile în care deţinătorul îl foloseşte pe timp de iarnă, când temperaturile sunt extrem de scăzute.

Ce spui, ai lăsa deoparte schiurile sau maşina comodă pentru acest mini-tanc în vacanţa de iarnă?

 

Sursa: dailymail.co.uk

Citește și:
Cum scăpăm de poluarea din marile oraşe? Spaniolii au găsit soluţia: autobuzul-grădină!
Maşina care merge cu...aer, un vis devenit realitate
Odorizantul de maşină – cu ce boli te poţi alege de la el?
Exclusiv Online - 31.10.2013

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.