Ceai depurativ, produs vegetal pentru ceai

  • Substanța activă: ceaiuri (combinatii)
  • Clasa ATC: , XNMC2
  • Afecțiuni: pentru a favoriza capacitatea de eliminare a apei pe cale urinara si a diverselor substante din organism
  • Acțiune terapeutică: Diuretic, depurativ
  • Format: produs vegetal pentru ceai
  • Producător: S.C. Fitoterapia S.A.

Compoziţie

Compoziţie

70 g produs vegetal pentru ceai contine Sambuci Flos concissum (floare de soc) 8,75 g, Cichorii Herba concissum (iarba de cicoare) 17,5 g, Taraxaci Herba cum radix concissum (iarba cu radacina de papadie) 8,75 g, Violae Tricoloris Herba concissum (iarba de trei frati patati) 35 g.

Proprietăţi farmacoterapeutice

Diuretic, depurativ.

Cuprins
Compoziţie
Indicaţii si contraindicatii
Interactiuni si atentionari speciale
Mod de preparare si de administrare
Reactii adverse si supradozaj
Alte informatii
sus

Indicaţii si contraindicatii

Indicaţii terapeutice

Amestec de plante medicinale utilizate in mod traditional pentru a favoriza capacitatea de eliminare a apei pe cale urinara si a diverselor substante din organism.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Obstructii la nivelul cailor biliare, empiem la nivelul vezicii biliare, ileus (datorita efectului colagog-coleretic al Taraxaci Herba cum radix concissum (iarba cu radacina de papadie).

Precautii

Nu sunt necesare in cazul administrarii corecte a Ceai depurativ.

sus

Interactiuni si atentionari speciale

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Atentionari speciale

In cazul pacientilor cu tulburari la nivelul tractului biliar se recomanda ca acestia sa se adreseze medicului inainte de a incepe tratamentul cu Ceai depurativ.

Pentru informatii suplimentare privind utilizarea Ceai depurativ se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Sarcina si alaptare

Ceai depurativ poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ceai depurativ nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

sus

Mod de preparare si de administrare

Mod de preparare

Pentru prepararea infuziei, se adauga 2 g de produs vegetal pentru ceai la 250 ml apa adusa la temperatura de fierbere. Se acopera si se lasa in repaus. Se strecoara.

Mod de administrare

Doza recomandata este de o cana (aproximativ 250 ml) de infuzie (preparata asa cum este indicat la pct. Mod de preparare) administrata oral de 2 - 3 ori pe zi. Infuzia se administreaza la un interval mic de timp dupa preparare, la o temperatura care sa permita administrarea.

Pentru informatii suplimentare in privinta modului de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

sus

Reactii adverse si supradozaj

Reactii adverse

Exista un potential slab de aparitie a reactiilor de sensibilizare dupa administrarea pe cale orala sau contactul cu tegumentele a produsului vegetal.

Datorita efectului de stimulare a secretilor gastrice de catre Taraxaci Herba cum radix concissum (iarba cu radacina de papadie), pot sa apara tulburari gastrice dupa administrarea Ceai depurativ.

Supradozaj

Nu sunt cunoscute cazuri de supradozaj.

sus

Alte informatii

Ambalaj

Cutie cu o punga de hartie a 70 g produs vegetal pentru ceai.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 15°C - 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator

S.C. Fitoterapia S.A., Romania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

S.C. Fitoterapia S.A.

B-dul Timisoara nr. 50, sector 6, Bucuresti, Romania

Data ultimei verificari a prospectului Noiembrie, 2005

Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)

Exclusiv Online - 14.11.2013

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.