Capsule Digestie usoara D57

Favorizează o digestie sănătoasă

Ingrediente/capsulă
Fructe de coriandru (Coriandri fructus), frunze de dafin (Lauri folium), rizomi de obligeană (Calami rhizoma),
rădăcină de genţiană (Gentianae radix), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma), extract de Carica papaya standardizat în papaină 40 mg, extract de Ananas comosus standardizat în bromelaină 40 mg, seminţe de muştar (Sinapis albae semen).

Fructul de papaya, supranumit şi “fructul îngerilor” este originar din America Centrală şi de Sud. El conţine o enzimă numită papaina care are puternice proprietăţi proteolitice (ajută la digestia proteinelor), având efecte asemănătoare pepsinei (enzima secretată la nivelul stomacului). Papaya stimulează şi secreţia biliară care contribuie la digestia lipidelor. Reglează activitatea secretorie a stomacului, vezicii biliare, ficatului, pancreasului.

Ananasul se presupune că este originar din America de Sud, iar de acolo a fost adus în Caraibe, unde a fost descoperit de Cristofor Columb. În ananas se găseşte bromelaina – o enzimă capabilă să degradeze proteinele, care este eficientă în digerarea rapidă a substanţelor nutritive.

Coriandrul, plantă de origine mediteraneană, este cultivat pentru seminţele sale parfumate, mult utilizate pentru condimentarea alimentelor. Datorită proprietăţilor stomahice, carminative, antispastice se foloseşte ca tonic al stomacului şi intestinelor, pentru stimularea poftei de mâncare, combaterea balonărilor şi a colicilor intestinale.

Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor. Stimulează digestia, au proprietăţi carminative, antispastice, detoxifiante. Foarte utile în indigestii şi balonări.

Ghimbirul este un condiment răspândit în întreaga lume. În Europa Evului Mediu se credea că vine din grădinile Edenului. Este un foarte bun stimulent digestiv, calmant în durerile abdominale, elimină gazele şi senzaţia de greaţă, creşte pofta de mâncare, stimulează metabolismul.

Obligeana are proprietăţi tonic-aperitive, eupeptic-amare, antispastice gastro-intestinale, coleretic-colagoge şi carminative. Se foloseşte ca stimulent al secreţiei gastrice şi biliare mărind pofta de mîncare şi îmbunătăţind capacitatea de digestie. Este utilă în caz de hipoaciditate gastrică, anorexie de cauză nervoasă, enterocolite spastice.

Genţiana conţine principii amare care stimulează secreţia salivei, a sucurilor gastrice şi intestinale, stimulează contracţia vezicii biliare şi evacuarea ei în intestin, ajutând la realizarea unei digestii normale.

Muştarul alb este un condiment folosit atât la prepararea mâncărurilor cât şi în tratarea diverselor afecţiuni. Stimulează secreţia gastrică, reduce colesterolul, are acţiune laxativă normalizând tranzitul intestinal.

Efect

-stimulează digestia alimentelor prin conţinutul în enzime vegetale

-creşte apetitul

-carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale)

-antiemetic (înlătură senzaţia de greaţă)

Recomandări

-digestie lentă, indigestie

-hipoaciditate

-greaţă, balonări

-colici postprandiale (după servirea mesei)

-lipsa poftei de mâncare

-ajută la digerarea alimentelor după mese copioase

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 12 ani şi în caz de ulcer gastro-duodenal activ, şi hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.

Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare
1-2 capsule după mesele principale.

Produsul se poate administra la nevoie.

Evaluarea eficienţei:
*S-au administrat capsule „Digestie Uşoară” timp de 1 lună la pacienţi cu sindrom dispeptic, indigestie, dispepsie funcţională, abuzuri alimentare.

*S-a constatat ameliorarea simptomatologiei (greaţă, balonare, senzaţie de plenitudine, disconfort digestiv postprandial, digestie lentă, inapetenţă) la toţi pacienţii, fară a necesita asocierea medicaţiei alopate.

*Produsul a fost bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.

Prezentare: 30 capsule a 400 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?