Capsule Tiroida M109

Suport pentru buna funcţionare a tiroidei

Ingrediente/capsulă

-roiniţă (Melissae herba)

-extract de Lycopus virginicus standardizat în min. 0,5% acid litospermic 66 mg

-talpa gâştii (Leonuri herba) 66 mg

-salvie (Salviae herba) 66 mg

-flori de lavandă (Lavandulae flos).

Lycopus virginicus este o plantă originară din America de Nord. Are proprietăţi sedative şi este utilizată în medicina contemporană pentru tratarea hipertiroidiei. Testele clinice şi studiile pe animale sugerează că Lycopus virginicus poate reduce producerea hormonilor tiroidieni, prin scăderea nivelurilor de TSH, precum şi prin inhibarea sintezei de hormoni tiroidieni. Este indicată şi în boala Basedow Graves (guşa exoftalmică), când se asociază palpitaţii cardiace şi anxietate, deoarece planta reduce frecvenţa cardiacă.

Roiniţa are acţiune antitiroidiană (inhibă activitatea tiroidei), sedativă şi calmantă. Este folositoare în tratamentul hipertiroidismului, anxietăţii, palpitaţiilor, insomniei şi al cefaleei.

Talpa gâştei, salvia şi lavanda sunt plante cu acţiune liniştitoare asupra sistemului nervos central şi asupra inimii, fiind utile în tulburări funcţionale (cardiace, respiratorii, digestive, tiroidiene) asociate cu agitaţie, anxietate şi palpitaţii.

Efect

-antitroidian

-sedativ

-calmant

Recomandări

-hipertiroidism

-noduli tiroidieni

-boala Basedow Graves (guşa exoftalmică)

Contraindicaţii
Nu se recomandă în hipotiroidism, copiilor sub 10 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.

Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare
1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă. Dacă simptomele sunt foarte neplăcute se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi.

Durata curei: 3 luni, sau conform recomandării medicului. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

Evaluarea eficienţei
*S-au administrat capsule „Tiroidă” timp de 2 luni la pacienţi cu disfuncţie tiroidiană, guşă, tiroidită autoimună cu hipertiroidie, tiroidită.

*S-a constatat ameliorarea până la dispariţie a simptomatologiei (agitaţie, nelinişte, nervozitate, oboseală, tahicardie, transpiraţii, intoleranţă la căldură, scădere în greutate, tremur fin al extremităţilor) la toţi pacienţii.

*Produsul a fost bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.

Prezentare: 60 capsule a 330 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal