Capsule Vezica biliara activa D71

Relaxează musculatura netedă a vezicii şi căilor biliare

Ingrediente/capsulă
Frunze de rozmarin (Rosmarini folium), sunătoare (Hyperici herba) 82,5 mg, salvie (Salviae herba) 66 mg,
fructe de fenicul (Foeniculi herba), extract total 10:1 de rostopască (Chelidonii herba).

Frunzele de rozmarin relaxează musculatura netedă (efect antispastic), stimulează secreţia de bilă şi au acţiune hepatoprotectoare, analgezică, carminativă fiind utilă in tratamentul dischineziei biliare pentru calmarea durerilor colicative, a migrenelor biliare, ajută eliminarea gazelor şi reducerea senzaţiei de balonare.

Sunătoarea, antidepresivă, antialgică, şi coleretic-colagogă este remediul de elecţie în afecţiuni digestive însoţite de dureri de mare intensitate, care au şi un important determinism psihic de tip depresiv–anxios. Astfel actionează eficient în hipertonia veziculară, tulburare care apare frecvent după emoţii, la persoane hipersensibile şi se manifestă cu dureri intense sub rebordul costal drept (colici biliare) şi dureri de cap (migrene biliare).

Salvia este o plantă medicinală deosebit de lăudată şi preţuită. Denumirea sa derivă din cuvintul latinesc «salvare» care înseamnă a vindeca, a însănătoşi. Antispastică, antiinflamatoare, coleretică şi carminativă este utilă în tulburările de motilitate digestivă, cu meteorism, diskinezie biliară, colici. Are şi efect sedativ central şi periferic, acţionează asupra sistemului nervos vegetativ, liniştind stările de agitaţie, iritabilitate, nervozitate şi suprasolicitare care sunt adesea asociate cu crizele biliare.

Fenicul este bine cunoscut pentru efectul sau antispastic asupra musculaturii netede, antalgic, colagog – coleretic şi carminativ fiind frecvent utilizat pentru tulburări funcţionale dispeptice cu acumulare de gaze şi dureri colicative. Astfel, are capacitatea de a relaxa spasmele vezicii biliare şi a sfincterului Oddi (prin care se varsa bila în duoden.

Rostopasca a fost folosită tradiţional pentru bolile ficatului şi vezicii biliare. Conţine o substanţă activă (chelidonina) care este coleretic-colagogă, dar şi analgetică, sedativă şi antispastică (efect morfin-like) la nivel biliar, gastric şi intestinal fiind recomandată în colicile biliare datorate spasmelor vezicii şi canalelor biliare.

Efect

-antispastic ( relaxează musculatura netedă)

-coleretic-colagog (stimulează secreţia şi eliminarea de bilă)

-carminativ

-sedativ, calmant, antialgic

Recomandări
-dischinezie biliară hipertonă (tulburare functională a vezicii biliare care constă în tonus crescut al vezicii şi al căilor biliare sau golire rapidă a bilei în duoden. Apare frecvent la stres şi stări de nervozitate, sau poate fi declanşată de consumul de alimente care cresc contractabilitatea vezicii biliare: ouă, alimente grase, ciocolată, usturoi, prăjeli).

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 6 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.î

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare
Doza recomandată este de 1- 2 capsule de 2-3 ori pe zi, în timpul mesei.

Durata unei cure este de 6-8 săptămâni, sau conform recomandării medicului.

Evaluarea eficienţei
*S-au administrat capsule „Vezică Biliară activă” timp de 1 lună la pacienţi cu dischinezie biliară hipertonă care acuzau greaţă, dureri în hipocondrul drept, cefalee, iritabilitate.

*S-a constatat dispariţia simptomatologiei la 40% dintre pacienţi şi ameliorarea acuzelor la 60% dintre ei, fără a necesita asocierea medicaţiei alopate.

*Produsul a fost bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.

Prezentare: 60 capsule a 330 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal